AcasăSPORTArbitrii stabilesc campioana!

Arbitrii stabilesc campioana!

Cu un final de campionat reaprins dupa ce ASA a detronat Steaua, toata atentia Ligii 1 se indreapta spre duelul dintre campioana en-titre si gruparea din Targu Mures.

Hațegan și Colțescu (foto(au făcut praf meciurile Stelei, respectiv ASA-ului

Programate sa joace in aceeasi zi – duminica -, ASA si Steaua s-au facut de ras tocmai cand aveau mai mare nevoie de victorii. Si, totusi, la ambele meciuri (Gaz Metan – ASA si Steaua – Concordia), rezultatul a fost stabilit de… arbitri!
La Medias (1-0 pentru gazdei), vedeta partidei a fost Ovidiu Hategan, un „central” apreciat de UEFA, dar considerat „piaza rea” de multe echipe din Liga 1. In minutul 57, Hategan ori n-a vazut hentul comis in careu de Buzean, ori n-a vrut sa-l vada, cert e ca ASA n-a beneficiat de lovitura de la 11 metri ce i se cuvenea. La fel a procedat aradeanul si pe final de meci, cand n-a dat penalty pentru Gaz Metan, desi mingea respinsa de Muresan l-a lovit in mana pe Gorobsov. Dupa prestatia din Ardeal i-a venit randul craioveanului Sebastian Coltescu sa se dea in spectacol la Bucuresti, chiar pe Arena Nationala, in Steaua – Concordia Chiajna (scor 2-2). In minutul 28, la o faza petrecuta in careu, Coltescu a dictat fault la alunecarea lui Dragarski la Chipciu, desi fotbalistul ilfovenilor a atins mai intai mingea si apoi piciorul stelistului.

Ovidiu Hategan

Erorile nu s-au oprit aici si au continuat si-n repriza a doua, cand Concordia a primit o lovitura libera pentru un hent care n-a existat; din faza respectiva, oaspetii au inscris golul doi!

Adrian Porumboiu: „La pupitru e maestrul Deaconu”

Fost arbitru international si pana de curand unul dintre investitorii din Liga 1 (ex-patron la FC Vaslui), Adrian Porumboiu este de parere ca erorile de arbitraj nu sunt tocmai intamplatoare. In opinia sa, cel care face jocurile la CCA este Alexandru Deaconu, culmea, pe vremuri considerat un arbitru de casa al Stelei! „Sebastian Coltescu a spurcat ambele echipe. Marele dezavantaj a fost, insa, in dreptul Stelei, pentru ca dupa ce a acordat un penalty eronat, a distrus echipa. Acest arbitru are mari carente, a avut greseli in cascada. Eu il stiu de mult si mereu are o mizerie de arbitraj, dar vad ca cineva il tot apara. La pupitru e maestrul Deaconu, care a participat de multe ori la nenorociri”, sustine Porumboiu, care are si alti „clienti” printre actualii cavaleri ai fluierului: „Istvan Kovcs poate scrie cu litere de-o schioapa «eu stabilesc campioana si cine retrogradeaza». Asta e omul care a distrus meciul ASA – Steaua din tur. La fel, Radu Petrescu arbitreaza cum vrea el”.

Programul avantajeaza ASA-ul!

Fie si prin prisma faptului ca doua din ultimele trei meciuri le disputa acasa, se poate afirma ca programul este de partea ASA-ului! Liderul la zi al Ligii 1 mai are un singur hop de trecut, la Giurgiu, pe terenul Astrei; in rest, intalnirile cu Petrolul si Otelul n-ar trebui sa puna probleme unei formatii care tinteste primul titlu de campioana din istorie! De partea cealalta, Steaua joaca de doua ori in deplasare: prima data, la Brasov, cu o echipa care lupta pentru salvarea de la retrogradare, apoi acasa cu FC Botosani (moldovenii spera sa prinda preliminariile Ligii Europa!) si in ultima runda la Iasi, cu CSMS-ul dinamovistului Florin Prunea!

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger