AcasăSPORTArbitrii au dreptul la greva!

Arbitrii au dreptul la greva!

Ministerul Muncii a recunoscut oficial activitatea de „arbitru de fotbal”, ocupatia fiind inclusa, deja, in nomenclator de meserii.

Alexandru Tudor in mijlocul unei brigazi de arbitri din Liga 1

„Este o mare victorie a CCA!”, exclama Ion Craciunescu, presedintele acestui for. Fostul mare cavaler al fluierului are de ce sa fie bucuros, recunoasterea meseriei de „arbitru de fotbal” venind fix intr-un moment in care patronii din Liga 1 mitraliaza activitatea Comisiei Centrale de Arbitri. Avantajele sunt nenumarate: din punct de vedere legal, arbitrii pot organiza greve si au dreptul la un sindicat, unul recunoscut pe plan intern si international. „Practic, de acum inainte o sa avem aceleasi drepturi ca oricare alta breasla. De patru ani se incearca recunoasterea meseriei de arbitru, dar abia acum Ministerul Muncii ne-a dat dreptate”, a declarat Ion Craciunescu, valceanul tinand mortis sa transmita si un mesaj lui Gigi Becali si celorlalti contestatari din fotbalul romanesc: „Din acest moment, ei nu se vor mai putea juca asa cum vor cu arbitrii!”.

Alexandru Tudor, lider de sindicat

Poate cel mai mare succes al arbitrilor il reprezinta oportunitatea infiintarii unui sindicat care poate fi afiliat la organizatiile internationale. Conform unor surse din interiorul CCA, deja se vorbeste ca Alexandru Tudor ar urma sa fie liderul acestui organism. „Deocamdata, exista un sindicat, dar acesta e independent de CCA, nu ne priveste pe noi, e treaba arbitrilor”, a declarat Ion Craciunescu. Actualul sindicat al arbitrilor, prezidat chiar de „Brad Pitt” Tudor, nu este recunoscut oficial nici de FRF, nici de LPF, insa lucrurile se pot schimba dupa decizia Ministerului Muncii.

Boicoteaza returul?

Pe principiul „ministerul ne-a dat aripi”, exista informatii ca arbitrii romani vor sa boicoteze returul de campionat, daca patronii din Liga 1 isi vor impune punctul de vedere si vor reusi sa aduca brigazi din strainatate la partidele importante. Deocamdata, este sigur ca nu se va lua vreo astfel de masura in primele cinci etape, atat cat au primit credit „fluierasii” romani.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
631 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger