AcasăSPORTApple și FIFA, afacere de 1 miliard de euro

Apple și FIFA, afacere de 1 miliard de euro

Apple negociază cu FIFA o mișcare de peste un miliard de euro, care ar putea aduce profituri mari companiei americane.

Conform New York Times, gigantul Apple este gată să scoată din conturi peste un miliard de euro pentru a prelua drepturile de transmitere în întreaga lume a Campionatului Mondial al Cluburilor din 2025.

Nu e prima dată când compania ar investi în transmiterea unei competiții de fotbal. Apple a cumpărat pe o perioadă de 10 ani drepturile de difuzare pentru prima ligă de fotbal din Statele Unite. Astfel, dacă vor ajunge la un acord cu cei de la FIFA, Campionatul Mondial al Cluburilor va fi cea de-a doua întrecere fotbalistică pe care să o difuzeze.

Unul dintre motivele pentru care Apple ține să pună mâna pe acest contract este acela că Mondialul din 2025 se va ține în Statele Unite. Acest lucru înseamnă automat interes crescut al americanilor față de această competiție.

Statele unite reprezină cea mai importantă piață pentru Apple, iar transmiterea unei noi competiții, de așa anvergură, poate crește substanțial veniturile serviciului de streaming, Apple TV, care este deja foarte popular în rândul cetățenilor americani.

Un alt motiv pentru care urmașii lui Steve Jobs vor să investească în transmiterea Campionatului este acela că, ediția din 2025 va fi prima desfășurată după noul format.

Vor participa 32 de cluburi de pe mai multe continente, echipe dintre cele mai puternice din Europa, precum Real Madrid, Bayern Munchen sau Manchester City, așa că este foarte probabil să aibă loc derby-uri asemănătoare cu cele din Champions League.

author avatar
Mihail Ioan
77 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger