AcasăSPORTAPOEL Nicosia, minunea din Cipru

APOEL Nicosia, minunea din Cipru

Jucatorii lui APOEL au sarit pe Chiotis, dupa ce acesta a aparat doua penalty-uri in returul cu Lyon

Revelatia sezonului in Liga Campionilor este, de departe, APOEL Nicosia, formatie care a obtinut calificarea in sferturi, dupa ce a trecut, la lovituri de departajare, de Olympique Lyon.

Jucatorii lui APOEL au sarit pe Chiotis, dupa ce acesta a aparat doua penalty-uri in returul cu Lyon

Una dintre cele mai galonate echipe din Cipru (are 21 de titluri si 19 cupe), APOEL Nicosia s-a calificat, anul trecut, doar pentru a doua oara in grupele UEFA Champions League.

Ivan Jovanovic este omul din spatele succesului lui APOEL

Cipriotii au mai trait o experienta la masa bogatilor in sezonul 2009-2010, cand au trecut de FC Copenhaga, in play-off si au terminat pe ultimul loc intr-o adevarata grupa a mortii cu Chelsea, FC Porto si Atletico Madrid. Evolutia buna a cipriotilor de atunci n-a fost un simplu foc de paie, APOEL facand adevarate minuni in stagiunea actuala. Cu Ivan Jovanovic la timona si cu 16 straini in lot (dintre care sase brazilieni), APOEL a depasit trei tururi preliminare, eliminand Slovan Bratislava sau Wisla Cracovia, a castigat o grupa de foc cu Zenit St.Petersburg, Porto si Sahtior Donetk si a eliminat-o pe Lyon, cireasa din varful tortului. Investitiile lui APOEL a fost minime, gruparea cheltuind, pentru achizitii, numai 340.000 de euro in vara anului trecut (250.000 pentru Kaka si 90.000 pentru Helder Souza). In vara lui 2010, APOEL a dat un milion de euro pe Ailton Almeida si Ivan Trickovski.

author avatar
Cristi Ionita
236 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger