AcasăSPORTAnuntul dur facut de boss-ul FIFA: "Mondialul din Brazilia este cel mai...

Anuntul dur facut de boss-ul FIFA: „Mondialul din Brazilia este cel mai prost organizat de pana acum”

Arena de Sao Paulo, care ar urma sa gazduiasca, pe 12 iunie, Brazilia - Croatia, meciul de deschidere de la C.M., ar putea fi inaugurat abia pe 15 aprilie

Mai sunt doar cinci luni pana la startul Campionatului Mondial de fotbal din Brazilia, iar organizarea celei mai importante competitii din sportul rege este la pamant.

Arena de Sao Paulo, care ar urma sa gazduiasca, pe 12 iunie, Brazilia - Croatia, meciul de deschidere de la C.M., ar putea fi inaugurat abia pe 15 aprilie

Anuntul a fost facut chiar de Sepp Blatter, presedintele FIFA, care a inspectat de mai multe ori Brazilia in ultima perioada.

Blatter este extrem de dezamagit de modul in care se prezinta situatia in tara gazda a competitiei si sustine ca „Mondialul din Brazilia este cel mai prost organizat de pana acum”.

Concret, cele 12 stadioane care vor gazdui meciuri de la turneul final trebuiau sa fie gata pana la 31 decembrie, dar jumatate dintre ele au inca mari probleme. Si, desi gazdele se lauda ca arenele vor fi gata pana la sfarsitul lunii februarie, Blatter anunta ca sunt cel putin trei stadioane care vor fi finalizate cel mai devreme la sfarsitul lunii aprilie, cu putin timp inainte de startul competitiei.

De asemenea, sunt mari probleme la nivel de infrastructura, iar numeroase proteste de amploare ameninta sa perturbe activitatile programate de organizatori pe perioada desfasurarii turneului final.

Blatter este dezamagit de situatia descoperita in Brazilia mai ales in conditiile in care „Brazilia a avut la dispozitie sapte ani si jumatate pentru a se pregati, in conditiile in care alte tari s-au pregatit in sase ani sau chiar mai putin. Plus ca Africa de Sud, gazda turneului final din 2010, a fost mult mai bine pregatita, desi este net inferioara Braziliei la nivel economic si a trebuit sa construiasca stadioanele pornind de la 0”.

Intrebat de jurnalistii elvetieni de la 24 Heures daca „brazilienii si-au dat seama abia acum ce presupune organizarea unui Campionat Mondial”, Blatter a dat un raspuns pe masura: „nu, brazilienii doar s-au apucat prea tarziu de munca”.

author avatar
Cristi Ionita
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger