AcasăSPORTAnunţ de ultimă oră de la Thomas Bach, şeful CIO, în privinţa...

Anunţ de ultimă oră de la Thomas Bach, şeful CIO, în privinţa Jocurilor Olimpice din vară. Se vor mai ţine?

jo-tokyoAnunţ de ultimă oră de la Thomas Bach, şeful CIO, în privinţa Jocurilor Olimpice din vară. Se vor mai ţine?

Jocurile Olimpice de la Tokyo mai au dreptul la o încercare, pentru disputare. Dacă, anul trecut, au fost suspendate, din cauza pandemiei de coronavirus de la nivel mondial, se pare că în această vară au mai şanse să se ţină.

A anunţat-o chiar Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach. De fapt, el este atât de sigur că această competiţie de importanţă planetară se va desfăşura, încât a declarat că nu există un Plan B.

Nu avem în acest moment niciun motiv să credem că Jocurile Olimpice de la Tokyo nu se vor deschide pe 23 iulie pe Stadionul Olimpic din Tokyo„, a spus Bach într-un interviu acordat agenţiei nipone Kyodo, cu şase luni înaintea JO.

De aceea nu există un plan B şi de aceea suntem total angajaţi să facem din aceste Jocuri unele sigure şi reuşite„, a mai spus preşedintele forului internaţional.

Nici organizatorii nu vor să audă de amânare

Informaţiile care vin toate părţile transmit ideea că nimeni nu concepe încă o amânare a JO de la Tokyo.

Directorul general al Comitetului de organizare, Toshiro Muto, a afirmat, la rândul său, că responsabilii Tokyo-2020 sunt „inflexibili” în privinţa desfăşurării Jocurilor Olimpice în această vară, nefiind luată în calcul nicio altă variantă.

Acesta nu a exclus, însă, posibilitatea ca Jocurile să poată avea loc eventual fără spectatori, în condiţiile în care pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în întreaga lume, inclusiv în Japonia.

JO de la Tokyo ar trebui să înceapă pe 23 iulie

Ce a dus la ipoteza că Jocurile Olimpice ar putea fi amânate încă o dată? Faptul că autorităţile japoneze au impus starea de urgenţă în mai multe regiuni ale ţării, inclusiv la Tokyo şi în zonele adiacente, la fel ca în primăvara lui 2020, atunci când s-a decis de comun acord cu Comitetul Internaţional Olimpic întârzierea cu un an a competiţiei.

Japonezii de rând preferă amânarea JO

Conform unui sondaj, peste 80% dintre japonezi sunt în continuare foarte reticenţi în privinţa organizării JO în acest an, preferând fie o nouă amânare, fie o anulare pur şi simplu.

În Japonia, campania de vaccinare va debuta la sfârşitul lunii februarie, însă va fi extinsă la întreaga populaţie abia în luna mai, conform presei locale.

author avatar
Andreea Vlad
214 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger