AcasăSPORTAntrenorul Ravanelli ne obliga sa luam substante periculoase!

Antrenorul Ravanelli ne obliga sa luam substante periculoase!

La antrenamentele echipei Ajaccio, Ravanelli era tot un zambet

Cedric Hengbart este un fotbalist profesionist cu peste 400 de meciuri jucate in cariera, in marea lor majoritate disputate pe prima scena a campionatului Frantei. Colegul lui Adrian Mutu a facut publice metodele controversate folosite de italianul Fabrizio Ravanelli la AC Ajaccio, nominalizand creatina printre substantele administrate de fosta glorie a Juventusului.

La antrenamentele echipei Ajaccio, Ravanelli era tot un zambet
Dezvaluirile lui Cedric Hengbart au aparut in publicatia "FootMercato"

Asadar, ceea ce a anuntat cotidianul „L’Equipe” acum o luna a fost in cele din urma confirmat de Hengbart: Ravanelli si-a obligat jucatorii sa consume creatina, substanta neinclusa pe lista neagra a Agentiei Mondiale Antidoping, dar considerata extrem de periculoasa pentru organismul sportivilor profesionisti! Suplimentele cu creatina au reprezentat, in anii ’90, ceva obisnuit un alimentatia clubului Juventus Torino, la care Fabrizio Ravanelli a cunoscut consacrarea (titluri in Italia si Liga Campionilor castigate cu gruparea piemonteza). La Ajaccio, „Penna Bianca” si Gianpiero Ventrone (un fost controversat preparator fizic al „Batranei Doamne”) au incercat sa implementeze moda consumului de creatina, dupa cum sustine Cedric Hengbart: „De la inceputul sezonului, Ravanelli ne-a cerut sa luam suplimente cu creatina. Pentru ca am fost unul dintre putinii care au refuzat sa faca asta, am avut niste discutii cu staff-ul tehnic. I-am explicat lui Ravanelli ca, la 33 de ani, eu nu voi incepe sa iau asemenea substante periculoase; am peste zece ani de cariera in spate, am jucat in Liga Campionilor, mai mult de 40 de meciuri pe sezon timp de doi-trei ani la rand si niciodata nu am consumat asa ceva. Sa iau prafuri pentru imbunatatirea performantelor e ca si cum m-as dopa, chiar daca aceste produse nu sunt trecute astazi pe lista neagra”.

Dupa 12 etape disputate in Ligue 1 (locul 19 in clasament, cu doar 7 puncte, golaveraj 8-18!), Fabrizio Ravanelli a fost invitat de presedintele Alain Orsoni sa-si ia creatina si sa plece din Corsica.

Cauzeaza „stres muscular”

Creatina nu este o substanta interzisa in competitiile olimpice si nici nu se afla pe lista neagra a WADA pentru anul 2014. In continuare, se monitorizeaza cu atentie efectele consumului de creatina asupra organismului; printre acestea, se numara „stresul muscular”, creatina fiind responsabila de numeroase accidentari suferite de sportivii de performanta. In combinatie cu alte substante, poate avea efecte iremediabile asupra organismului, sustin specialistii in domeniu.

Mutu a refuzat consumul?

Dupa felul in care a decurs relatia sa cu Fabrizio Ravanelli, ar parea ca raspunsul este „da”. In primele meciuri cu italianul pe banca, internationalul roman a jucat titular, insa brusc dupa aceea n-a mai prins „11-le” de start, sporadic fiind introdus pe teren pe parcursul partidelor. Nu este exclus ca refuzul de a urma ordinele italianului sa fi dus la marginalizarea lui Adrian Mutu.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
300 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger