AcasăSPORTAntrenorul Jakob Vestergaard este convins ca Oltchimul poate castiga la Veszprem, pe...

Antrenorul Jakob Vestergaard este convins ca Oltchimul poate castiga la Veszprem, pe terenul Gyorului

Danezul s-a mai aflat in aceeasi situatie cu trei ani in urma. Pe banca Viborgului, Jakob Vestergaard a remontat un handicap de doua goluri in deplasarea din Ungaria.

Ada Nechita, cea mai buna jucatoare a Oltchimului in meciul cu Gyor

Miza confruntarii din 2009 era cu mult mai mare. Gyor si Viborg jucau pentru titlul european in finala Ligii Campionilor. Maghiarele s-au impus in prima mansa, cu 26-24, si erau favorite, mai ales ca urma returul de pe propriul teren. Convinsi, insa, ca pot produce surpriza, Jakob Vestergaard si Mette Klit – staff-ul tehnic actual al Oltchimului – si-au pregatit handbalistele pentru victorie, lucru realizat, 26-23 pentru formatia nordica. Scenariu se poate repeta si-n 2013, dovada ca, dupa esecul de sambata seara (22-24 in Sala Polivalenta din Bucuresti), Jakob Vestergaard le-a explicat fetelor ca nimic nu este pierdut. In discursul sau, danezul a dat exemplu situatia Viborgului, dar si victoria Oltchimului de la Budapesta, cu Ferencvaros, din faza precedenta a competitiei. „Yes, we can!” este sloganul cu care echipa din Zavoi se va prezenta pe 11 aprilie la Veszprem.

Pe de alta parte, sunt semnale ca sponsorii vor parasi Valcea daca Oltchim nu se califica in finala Ligii Campionilor. In prezent, bugetul clubului este asigurat intr-o mare proportie din donatiile Primariei Capitalei si ale companiei Petrom. Presedintele Ioan Gavrilescu a tras un semnal de alarma asupra situatiei in care se afla campioana Romaniei: „Din pacate, riscul ca Oltchimul sa se desfiinteze, daca nu jucam finala, este mult mai mare. Fiind roman si presedinte la Oltchim, mai trag sperante, chiar daca ele sunt destul de mici”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
195 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger