AcasăSPORTAntrenorul Dan Petrescu ar putea ajunge la Dinamo

Antrenorul Dan Petrescu ar putea ajunge la Dinamo

SENTIMENTE Dan Petrescu, emotionat dupa despartirea de Kuban

Soc la Krasnodar! Ieri, antrenorul a anuntat rezilierea pe cale amiabila a contractului cu gruparea Kuban. In vreme ce presa rusa speculeaza ca Dan Petrescu ar avea oferte de la granzii din Moscova, microbistii romani il cer pe banca nationalei.

SENTIMENTE Dan Petrescu, emotionat dupa despartirea de Kuban

Dupa doar patru etape scurse din noul sezon (doua victorii si tot atatea infrangeri), Dan Petrescu spune adio echipei Kuban Krasnodar. Fara scandal, cu acordul clubului, „Bursucul” s-a decis sa faca un pas in fata in cariera sa, anuntandu-l pe patronul Oleg Mkrtchyan ca are nevoie „de o noua provocare, de o schimbare”. Despartirea s-a produs in weekend, imediat dupa ce Kuban a castigat derbyul local cu FC Krasnodar. „Dan a venit la mine cum s-a terminat meciul si mi-a cerut sa-l las sa plece, spunandu-mi ca a facut pentru echipa absolut tot ce i-a stat in putinta si acum simte nevoia unei schimbari. Trebuie sa recunosc ca am fost surprins de cererea lui, venita intr-un moment in care formatia mergea bine, iar el reusise performante notabile. Totusi, nu avem ce sa facem, in afara de a intelege decizia lui. Nu conteaza cat de rau ne pare, dar nu trebuie sa-l invinovatim pe Dan pentru asta, trebuie doar sa acceptam dorinta lui cu maxima intelegere si respect!”, este punctul de vedere al miliardarului Mkrtchyan. In doi ani la Kuban Krasnodar, Petrescu a promovat cu echipa in prima divizie si apoi a obtinut calificarea in play-off-ul pentru titlu, terminand campionatul pe locul 8. Cu el antrenor, Lacina Traore a marcat 18 goluri intr-un singur an, fiind vandut la Anji pe 20 de milioane de euro.

Ofertat de Dinamo

ECHIPA Dinamo Moscova ar putea fi urmatoarea destinatie

Presa moscovita da ca sigura venirea „Bursucului” in capitala Rusiei. Dinamo Moscova pare cea mai probabila destinatie, mai ales dupa ce Valeri Gazzaev a refuzat sa plece de la Alania Vladikavkaz, acolo unde ocupa functia de presedinte. Si, cum pe banca tehnica a „militienilor” nu sta nimeni (Serghei Silkin tocmai ce a fost concediat), locul ar urma sa fie ocupat de Dan Petrescu, scrie „gazeta.ru”, care mai anunta ca romanul avea un salariu de 2,5 milioane de euro pe an la Kuban. In patru runde, Dinamo Moscova n-a marcat niciun gol, avand o linie de clasament dezastruoasa: zero victorii, zero egaluri, patru infrangeri, noua goluri primite! Din lot fac parte fotbalisti cu nume in Europa, precum polonezul Dzsudzsak, bosniacul Misimovic, olandezul Bakkal sau neamtul Kuranyi. Cealalta posibila destinatie este TSKA Moscova, fostul club al Armatei Ruse. Aici, postul lui Leonid Slutsky este in pericol, dupa doua esecuri si tot atatea victorii in startul campionatului.

Fanii il vor in locul lui Piturca

SELECTIONER Piturca este la al treilea mandat la nationala

Vestea ca Dan Petrescu este liber de contract a starnit agitatie in mediul online, majoritatea microbistilor cerand instalarea antrenorului la carma nationalei, in locul lui Victor Piturca. Totusi, pare greu de crezut ca Mircea Sandu va renunta la antrenorul sau preferat pentru un fost component al „Generatiei de Aur”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger