AcasăSPORTAntrenorii pot contesta deciziile arbitrilor

Antrenorii pot contesta deciziile arbitrilor

Cearta dintre Antonio Conte si arbitru, o imagine pe placul lui Sepp Blatter

De parca protestele din Brazilia n-ar fi destul de ingrijoratoare, ultimul congres FIFA le-a adus participantilor cea mai proasta si nedorita veste posibila: elvetianul Joseph Blatter mai vrea un mandat de presedinte!

Cearta dintre Antonio Conte si arbitru, o imagine pe placul lui Sepp Blatter

Si asta nu e tot! In plin scandal „Qatargate”, Blatter (78 de ani) le-a vorbit celor prezenti miercuri seara la congresul FIFA despre modernizarea fotbalului prin introducerea unor reguli din tenis! Pare incredibil, insa „Mos Sepp” nu vrea sa se opreasca doar la tehnologia „hawk-eye”, care este utilizata in premiera in Brazilia la un turneu de campionat mondial. Pe agenda sa de lucru figureaza, conform „Daily Mirror”, si implementarea urmatoarei reguli: de doua ori in timpul unui joc, antrenorii au voie sa conteste decizia arbitrului! „C-asa-i in tenis!”. „Trebuie sa recunosc ca lumea s-a schimbat, fotbalul s-a schimbat, iar jocul trebuie sa se schimbe si el! Vrem sa facem ceva mai mult pentru fotbal. De ce sa nu le dam managerilor posibilitatea de a contesta de doua ori intr-un meci o decizie a arbitrilor, iar reluarile tv sa arate daca a fost sau nu a fost corect ce au hotarat «centralii»?!”, a grait Sepp Blatter in fata unei asistente si-asa uluita de dansul pe care seful FIFA l-a executat alaturi de Adriana Lima la startul congresului.

Sepp Blatter

Finalul alocutiunii a fost rezervat anuntului ca va candida pentru un nou mandat: „Ma simt bine, iar misiunea mea nu s-a incheiat. Va spun ca, impreuna, vom construi o noua FIFA. Voi veti decide pentru cine votati in 2015, dar sa stiti ca sunt gata sa va insotesc in viitor”.
Joseph Blatter conduce destinele FIFA din 1998, cand i-a succedat brazilianului Joao Havelange, iar pentru anul viitor isi propune sa castige cel de-al cincilea mandat. Pentru moment, singurul contracandidat anuntat este francezul Jerome Champagne (55 ani), fost diplomat de cariera, insa marele favorit ar putea deveni Michel Platini (58 ani), actualul presedinte al UEFA si singurul om de fotbal capabil sa castige un scrutin in fata elvetianului.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger