AcasăEditorialDan Claudiu TanasescuAntrenamentul lampasilor

Antrenamentul lampasilor

La Tg.Jiu, Paul Codrea (dreapta) a fost pentru prima oara titular la Rapid

Se pare ca, odata cu venirea lui septembrie, am scapat de dogoreala nemiloasa a acestei veri, care a uscat pana si iarba din padure si ne-a secat fantanile, lasandu-ne la mana comerciantilor de ape minerale falsificate. Insa n-am putut sa ne salvam de programarile lui Mitica din Balcesti, care a inghesuit jocurile etapei precum sardelele si, in plus, a programat o partida (Viitorul cu Vasluiul) in crucea noptii, vreme la care pana si huhurezii fura o efemera soileala pe cate-o crenguta ori in vreun cot de burlan.

La Tg.Jiu, Paul Codrea (dreapta) a fost pentru prima oara titular la Rapid

Cea mai asteptata intalnire a fost cea a Pandurilor cu acarii lui Copos. Rapidul, manat spre Gorj de Ioan Sabau, a plecat din Giulesti cu tenderul plin de sperante, pastrand inca proaspat gustul victoriei cazute ca din ceruri in jocul cu ceferistii clujeni, cand, de la scorul de 2-0 in favoarea celor de pe Somes, au incins cazanele, castigand cu 3-2. Numai ca de data asta adversari le-au fost baietii lui Grigoras, care nu s-au culcat pe o ureche, asa cum au facut-o cei din stravechiul oras Napoca, ci au pus in miscare doua dintre perforatoarele din dotare (pe Voiculet si Ibeh), care, cu multa iscusinta, le-au spart doua hude in poarta lui Pecanha.

Rapidistii au jucat, din pacate, mai tot timpul cu frana trasa, ei nereusind mai nimic si dandu-ne impresia ca se afla intr-o inaintata stare de fatigabilitate, de parca venisera atunci de la prasila porumbului! In schimb, gorjenii au facut o demonstratie de fotbal modern, construind o multime de faze incantatoare si jucand relaxat ca la antrenament, si nu cu tracul dintr-un meci oficial disputat cu o echipa care in urma cu cateva saptamani se gandea la marele premiu atribuit celui din fruntea clasamentului.

Pe banca bucurestenilor, Sabau si matusalemicul secund Rada, doua figuri triste, priveau pe sub sprancene antrenamentul pus in pripa la gura minei de carbuni de lampasii lui Condescu. Cu aceasta isprava, echipa lui Grigoras se asaza comod in fotoliul de lider, cu sase partide castigate si un meci egal, enervandu-i la culme pe Gigi Becali, pe Porumboiu, Copos si alti finantatori.

Alt meci asteptat cu sufletul la gura a fost cel de pe Ghencea, unde Steaua a intalnit echipa demisionarului Dorinel Munteanu. Un joc deloc interesant, castigat de bucuresteni cu 2-1, scor batut in cuie in minutul 13, dupa care a urmat o mare plictiseala, care i-a contaminat si pe cei 12000 de spectatori taciturni. Dar cum fotbalul se joaca pe puncte, Steaua a acumulat destule ca sa poata ocupa locul al doilea, in urma Pandurilor. Dinamo pierde in fata Astrei si se face de rusine. Credem ca Bonetti ar trebui sa se lase de antrenorat si sa se apuce de prins broaste pe lacul Cernica. La Cluj, cefereul n-a putut sa-si treaca in registru victoria cu gazarii lui Rednic.

Meciul s-a incheiat la egalitate (2-2) din pricina clujenilor, care au ratat disperant, dar si din cauza portarului prahovean, un adevarat inger pazitor. Eroul negativ al partidei a fost Cadu, care a ratat o lovitura de la 11 metri si si-a inscris in poarta proprie un gol de toata frumusetea. Petrolul, o echipa matura, tehnica si cu tactica bine invatata, va produce multe neajunsuri viitorilor adversari. Jocul din crucea noptii (Viitorul cu mecanizatorii agricoli ai lui Porumboiu), inceput duminica si terminat luni, nu i-a imbogatit pe vasluieni cu inca o victorie, fiindca tinerii lui Hagi, in ciuda orei tarzii, nu au facut nani pe teren, cum credea Sumudica, ci au luptat pentru un scor egal (2-2).

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger