AcasăRecomandariAntonescu si Zgonea vor gratierea lui Gica Popescu

Antonescu si Zgonea vor gratierea lui Gica Popescu

Un senator UNPR buzoian a initiat o petitie on-line pentru gratierea fostului fotbalist Gheorghe Popescu, actiuni similare, de strangere de semnaturi, fiind initiate si de un consilier local brasovean, dar si de presedintele de la Dunarea Calafat, primul club la care a jucat Popescu. Printre cei care au aderat la aceasta initiativa se numara Crin Antonescu si Valeriu Zgonea.

Gica Popescu spera sa iasa cat mai repede din inchisoare

Ultimul, frizand penibilul, s-a grabit sa declare ca este un fost coechipier al „Baciului”: „Ca cetatean al Romaniei, daca va trebui sa inaintam o petitie pentru gratiere inividuala catre presedintele statului roman, pentru Gica Popescu, personal, as semna-o si o s-o semnez, sa stiti! El este de o suta de ori mai cunoscut decat orice politician din Romania. Despre Gica Popescu, daca te duci din Turcia pana in Barcelona sau pana in nordul Europei, toata lumea stie ca a fost capitanul Barcelonei si capitanul echipei nationale. Gica este prietenul meu, am jucat fotbal impreuna. Il sustin 100%, e un simbol pentru mine, il apreciez si sunt alaturi de familia sa”.
Cel care a initiat aceasta petitie este senatorul buzoian Constantin Popa, care sustine ca in Romania s-a ajuns „sa se terfeleasca simbolurile nationale”, iar justitia „sa ignore marea infractionalitate”. Popa a adaugat ca romanii „ii sunt datori” lui Gica Popescu pentru toate realizarile sale sportive: „Intr-o tara in care realitatea ne demonstreaza ca justitia, in multe situatii, ignora marea infractionalitate si alege sa faca dreptate la televizor, drept palida justificare la neintrarea in Spatiul Shengen, ajungem sa terfelim pana si simbolurile nationale. Este si cazul gloriei fotbalului romanesc, Gica Popescu, caruia acum ii suntem datori, pentru toate bucuriile aduse de-a lungul carierei sale remarcabile, sa-i demonstram solidaritate”. Popa a mai spus ca este nedrept ca un fost fotbalist ca Popescu sa fie condamnat „in rand cu criminalii si cu volatorii, mai ales ca prejudiciul a fost recuperat”: „Este un gest pe care il fac din toata inima. Toti gresim la un moment dat. Important este sa punem in balanta tot binele adus de acest om exceptional, de cate ori ne-a facut mandri ca suntem romani. Exista si alte variante prin care sa plateasca pentru greseala sanctionata de justitie, prejudiciul a fost recuperat si nu este drept sa fie inchis, in rand cu criminali si violatori. Fac un apel la toti romanii sa ni se alature, sa semneze petitia, astfel incat Gica Popescu sa fie gratiat”.
Pe de alta parte, Gicu Balaci, presedintele Clubului de Fotbal Dunarea Calafat, prima echipa unde a jucat Gica Popescu, vrea sa stranga semnaturi pentru gratierea fostului international.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.025 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger