AcasăSPORTAndy Murray, primul tenisman britanic care castiga un turneu de Grand Slam...

Andy Murray, primul tenisman britanic care castiga un turneu de Grand Slam in ultimii 76 de ani: UK OPEN!

Scotianul viseaza sa devina stapanul tenisului mondial

Scotianul Andy Murray a intrat definitiv in cartea de istorie a tenisului mondial, luni noaptea, dupa ce a castigat, cu 7-6, 7-5, 2-6, 3-6, 6-2, finala de la US Open disputata impotriva sarbului Novak Djokovic.

Murray l-a invins pe bunul sau prieten Novak Djokovic in finala de la US Open

Murray a rasturnat calculele hartiei si a castigat primul turneu de Grand Slam din cariera, profitand si de problemele medicale acuzate de Djokovic spre finalul partidei, cand acesta s-a vaitat de crampe musculare. Andy este primul tenisman britanic car se impune intr-un turneu de Grand Slam dupa o pauza de 36 de ani. Scotianul ii calca apasat pe urme legendarului Fred Perry, care in 1936, la Forest Hills, il invingea pe americanul Don Budge, in finala unui US Open disputat pe iarba.

Murray, panicat la final: „Ceasul, unde e ceasul?!”

Murray a reusit sa se pozeze cu ceasul buclucas

Extrem de emotionat si obosit (confruntarea cu „Nole” a durat aproape cinci ore), Andy Murray a fost la un pas sa-si piarda cumpatul cand si-a dat seama ca ii lipseste ceasul Rado, primit cadou din partea principalului sau sponsor.

Britanicul trebuia sa se pozeze in momentul ridicarii trofeului avand ceasul la mana. In cele din urma, accesoriul de 2.580 de lire sterline a fost gasit, iar scotianul si-a putut indeplini datoria fata de partener. Desi valoarea cadoului nu este una semnificativa, trebuie mentionat ca Andy Murray incaseaza, anual, circa doua milioane de lire sterline din partea manufacturierului elvetian Rado, aceeasi suma incasand-o si de la firma Adidas, care-i asigura echipamentul.

Alex Ferguson, in tribuna

Alex Ferguson a zburat la New York special pentru a-si sustine compatriotul

In finala editiei 2012 a US Open, Murray s-a bucurat de sustinerea intregii asistente prezente pe arena „Arthur Ashe”, poate si datorita faptului ca scotianul era cotat, inaintea partidei, cu sansa a doua.

Printre cei care i-au facut galerie tenismanului din Glasgow s-au aflat actorii britanici Patrick Stewart si Sean Connery, Alex Ferguson, managerul lui Manchester United, care a zburat special la New York pentru a-l sustine pe compatriotul sau, dar si actorul american Kevin Spacey, sau fotomodelul Kim Sears, nimeni alta decat logodnica lui Murray.

Scotianul vrea sa devina nr. 1 mondial

Scotianul viseaza sa devina stapanul tenisului mondial

Campion de turneu de Grand Slam abia din a cincea incercare (a pierdut finale la US Open 2008, Australian Open 2010 si 2011 si Wimbledon 2012), Andy traverseaza una dintre cele mai bune perioade din cariera.

Scotianul a castigat US Open si Jocurile Olimpice, a jucat finala de la Wimbledon, iar acum promite ca va deveni numarul 1 ATP, chiar daca se afla abia pe locul 3, la aproape 3.300 de puncte in spatele lui Roger Federer. Misiunea lui Murray este una dificila in conditiile in care scotianul trebuie sa-si apere, in aceasta toamna, titlurile cucerite anul trecut Bangkok, Shanghai si Tokyo, ceea ce inseamna 1.750 de puncte.

author avatar
Cristi Ionita
265 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger