AcasăSPORTAna Bogdan, urcare spectaculoasă în clasamentul WTA. Pe ce loc se află...

Ana Bogdan, urcare spectaculoasă în clasamentul WTA. Pe ce loc se află românca

Ana Bogdan, urcare spectaculoasă în clasamentul WTA. Pe ce loc se află românca (Sursa foto: Ana Bogdan/Facebook)

O veste cum nu se poate mai bună pentru Ana Bogdan, la o zi după ce a jucat finala turneului de la Varșovia. Chiar dacă nu a reușit să obțină titlul, pentru care a luptat în fața franțuzoaicei Caroline Garcia, românca are toate motivele să fie bucuroasă, dat fiind faptul că a făcut un salt semnificativ în clasamentul WTA.

Ierarhia mondială a fost actualizată luni, iar Ana Bogdan a urcat nu mai puțin de 33 de locuri în clasamentul WTA, la doar o zi după ce a jucat finala, la Varșovia.

Bogdan (29 de ani) ocupă locul 75, cu 780 de puncte. Duminică, românca a avut un meci important, la turneul desfășurat în capitala Poloniei, evoluând în ultimul act al competiției, având-o ca adversară pe Caroline Garcia. Jucătoarea din Franța a câștigat trofeul, după ce a învins-o pe Ana Bogdan, scor 6-4, 6-1, într-un meci încheiat după o oră și 21 de minute de joc.

Pe ce loc se află Halep

Cel mai bine clasată jucătoare din România în clasamentul WTA rămâne Simona Halep, sportiva din Constanța aflându-se pe locul 16, cu 2415 puncte. Irina Begu a coborât un loc și se află pe 34, cu 1384 puncte. Tot un loc a coborât în ierarhia mondială și Sorana Cîrstea, jucătoarea în vârstă de 32 de ani aflându-se pe 36, cu 1330 puncte.

Nu sunt schimbări în top 3, față de săptămâna trecută. Pe locul 1 se află Iga Swiatek, cu 8396 de puncte, jucătoarea din Polonia fiind urmată de sportiva estonă Anett Kontaveit, cu 4476 de punte. Pe locul 3 se află Maria Sakkari, din Grecia, cu 4190 de puncte.

434 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger