AcasăSPORTAmical exotic pentru nationala lui Piturca! Vezi cu cine jucam dupa Ungaria...

Amical exotic pentru nationala lui Piturca! Vezi cu cine jucam dupa Ungaria si Olanda!

Conducerea Federatiei Romane de Fotbal a anuntat, pe site-ul oficial al FRF, ca „tricolorii” vor disputa un meci amical pe 4 iunie, la Ploiesti.

In ideea ca Romania va da, in toamna, asaltul decisiv pentru calificarea la turneul final din Brazilia, Victor Piturca si-a dat acceptul ca „tricolorii” sa dispute, in iunie, un meci de verificare cu un adversar mai slab cotat si care sa-i permita sa urmareasca la lucru o serie de jucatori.

In aceste conditii, federalii au stabilit un meci amical exotic cu nationala statului Trinidad Tobago, echipa care are o singura participare la un Campionat Mondial, in 2006, cand a obtinut un egal uluitor, 0-0 cu Suedia, si a pierdut, cu 0-2, intalnirile cu Anglia si Paraguay.

Desi la ora actuala ocupa abia locul 69 in lume, Trinidad Tobago a fost pe locul 25 in ierarhia FIFA, in 2001, cand „The Soca Warriors” erau antrenati de scotianul Ian Porterfield sau brazilianul Rene Simoes si mizau pe jucatori precum Dwight Yorke (fost la Manchester United), Stern John (70 de goluri in 114 selectii) sau Russell Latapy (fost la FC Porto si Glasgow Rangers).

Acum, nationala statului Trinidad Tobago este antrenata de un bastinas, Hutson Charles, iar cei mai cunoscuti jucatori sunt Keon Daniel (Philadelphia Union), Kenwyne Jones (Stoke City) sau Carlos Edwards (Ipswich Town).

Pana la amicalul cu Trinidad Tobago, nationala Romaniei are de disputat, marti seara, un meci extrem de greu, cu Olanda, la Amsterdam, in preliminariile Campionatului Mondial din 2014.

Ambele echipe au facut cate o schimbare de lot dupa meciurile disputate vineri seara (Ungaria – Romania 2-2 si Olanda – Estonia 3-0).

Costin Lazar, accidentat, a fost inlocuit, de Victor Piturca, cu Dan Nistor, marea speranta a formatiei Pandurii Targu Jiu, in timp ce Wesley Sneijder, super-starul nationalei Olandei, i-a cedat locul lui Adam Maher, de la Alkmaar, tot din cauza unor probleme medicale.

author avatar
Cristi Ionita
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger