AcasăRecomandariAmericanii vor sa lase Rusia fara Cupa Mondiala din 2018!

Americanii vor sa lase Rusia fara Cupa Mondiala din 2018!

Biroul Federal de Investigatii a anuntat ca demareaza o ancheta legata de modul in care Rusia si Qatar au primit dreptul de organizare a turneelor finale de Campionat Mondial din 2018, respectiv 2022.

Presa de peste Ocean scrie ca, in realitate, acesta este scopul final al tsunami-ului declansat de FBI asupra FIFA. Americanii cauta cu orice pret sa lase Rusia fara Cupa Mondiala din 2018, probabil cea mai puternica lovitura ce poate fi data direct lui Vladimir Putin! Pana acum, FBI a investigat doar doar circumstantele in care a fost acordata Africii de Sud gazduirea Cupei Mondiale din 2010. In acest caz, Jerome Valcke, secretarul general al FIFA, a fost acuzat ca a transferat suma de 10 milioane de dolari catre fostul vicepresedinte Jack Warner, bani care de fapt au reprezentat mita pentru votul acordat sud-africanilor. „Nu trebuie sa-mi justific nevinovatia”, s-a aparat francezul Valcke, fost jucator de rugby.
Saptamana aceasta, oficiali din Rusia au declarat public ca demisia lui Joseph Blatter nu are nicio legatura cu turneul final din 2018, care a fost adjudecat de Moscova in mod absolut legal, printr-un concurs de dosare. „Nu e vorba de Rusia sau Qatar, este vorba despre respectul fata de jucatorii de fotbal. Orice ingerinta politica in fotbal este ilegala. Pregatirile noastre pentru organizarea C.M. din 2018 merg foarte bine, mai bine decat in alte tari care au gazduit Cupa Mondiala. Am invatat din exemplele lor”, a sbliniat viceprim-ministrul rus Arkady Dvorkovich.

Chuck Blazer: „Am dat si primit mita”

Fost oficial al FIFA, americanul Chuck Blazer a recunoscut ca a primit mita in legatura cu desemnarea Africii de Sud ca gazda a C.M. din 2010, dar si ca a facilitat acceptarea unei mite cu privire la editia din 1998 a competitiei, din Franta! „Printre altele, m-am inteles cu alte persoane, prin anul 1992, sa facilitez acceptarea unei mite in legatura cu alegerea tarii gazda pentru C.M. din 1998. Mai tarziu, eu si alte persoane din Comitetul Executiv al FIFA am fost de acord sa acceptam mita in legatura cu alegerea Africii de Sud ca gazda a C.M. din 2010”, a spus Blazer.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
445 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger