AcasăSPORTAmericanii vor castiga cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice

Americanii vor castiga cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice

Asa arata medaliile de aur care vor fi decernate la Olimpiada

Conform unei analize intocmite de catre puternicul grup financiar de peste Ocean, Statele Unite vor domina competitia de la Londra, China si Rusia urmand a completa podiumul medaliatelor.

Asa arata medaliile de aur care vor fi decernate la Olimpiada

Statele Unite vor castiga si in acest an cele mai multe medalii. Cea mai mare putere a lumii va obtine la Londra 2012, in total, 108 medalii si isi va pastra avansul de 10 medalii fata de China (98) inregistrat la Jocurile Olimpice de la Beijing.

LeBron James, vedeta delegatiei americane

Statele Unite vor obtine 37 de medalii de aur, iar China 33, potrivit calculelor facute de „Goldman Sachs”. Estimarile analistilor se bazeaza pe performantele tarilor la precedentele editii, corelate cu mai multe variabile (coruptie, stabilitate poltica, respectarea legii), stabilitatea macroeconomica (deficit, datorie, inflatie), care masoara gradul in care conditiile structurale si politicile din anumite tari sunt favorabile transformarii potentialului economic in realitate. Dupa SUA si China, top zece ar urma sa fie completat de Rusia (74 medalii), Marea Britanie (65), Australia (46), Franta si Germania (ambele 41), Coreea de Sud (31), Italia (30) si Ucraina (27). De observat ca in acest clasament sunt plasate cinci state membre G7 (SUA, Marea Britanie, Franta, Germania si Italia), plus doua mari tari emergente (Rusia si China), dar si alte doua state dezvoltate din punct de vedere economic (Coreea de Sud si Australia). „In final, se pare ca aurul se duce acolo unde cresterea economica si climatul de crestere sunt cele mai bune”, se incheie raportul „Goldman Sachs”.

Potrivit „Goldman Sachs”, Romania va castiga noua medalii, dintre care 3 de aur, si se va situa pe locul 25 in clasamentul general.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
502 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger