AcasăSPORTRusia acuza SUA de dopaj... cu ventuze

Rusia acuza SUA de dopaj… cu ventuze

Pedepsiti de Agentia Mondiala Antidoping pentru consum excesiv de meldonium, rusii reactioneaza acum in chestiunea petelor de pe trupurile sportivilor americani.

La Rio, inclusiv supercampionul Michael Phelps a aparut cu pete mari, rosiatice pe corp. Misterul a fost elucidat imediat de USA Today: este vorba despre o terapie cu ventuze, care dateaza inca din antichitate, fiind intalnita inclusiv in cultura populara romaneasca. Tratamentul consta in aplicarea pe piele a unor „ventuze” din sticla. Incalzite in prealabil, in zona se formeaza o umflatura care stimuleaza fluxul sanguin si de energie. Rusii n-au halit povestea cu terapie si acuza ca, de fapt, americanii se dopeaza cu aceste ventuze, care dau acelasi efect ca meldoniumul pentru care le-au fost pedepsiti atletii.

Nu doar Phelps apeleaza la ventuze, ci si gimnastul Alex Naddour, care se declara bucuros sa foloseasca aceasta tehnica de recuperare: „Ma tine sanatos. Terapia cu ventuze e mai buna decat orice suma de bani pe care am cheltuit-o pe alte metode de recuperare”. Aproape toti gimnastii americani prezenti la J.O. folosesc ventuzele, iar unii chiar si le pun singuri, folosind o pompa pentru a crea efectul de aspiratie.

De ventuze s-a folosit si inotatoarea Nathalie Coughlin, de 12 ori medaliata la J.O.. Ea a postat pe Instagram o imagine care o infatiseaza cu ventuzele aplicate deasupra pieptului. Pana si la Hollywood a ajuns aceasta terapie, actritele Gwyneth Paltrow si Jennifer Aniston numarandu-se printre vedetele „indragostite” de ventuze.

Handbalistele pacii!

Nationala de handbal feminin a Romaniei a pierdut si meciul cu Brazilia, astfel ca acum pastreaza doar sanse teoretice de calificare in „sferturile” Olimpiadei. Alde Neagu si Manea au marcat, atentie!, doar patru goluri in repriza a doua (30 de minute). „As vrea sa ma trezesc dimineata, sa deschid fereastra si sa vad ca a rasarit Soarele pe strada noastra. Personal, nu am pierdut niciodata in cariera in acest mod. Inca putem sa ne indeplinim obiectivul, dar nu in felul in care am jucat azi”, viseaza selectionerul Tomas Ryde. Pentru capitanul Valentina Ardean, „este prea la cald ca sa tragem concluzii”, in timp ce Oana Manea se ascunde: „Imi este rusine”.
Romania mai are de jucat cu Muntenegru, Spania si Norvegia. Ii trebuie minimum cinci puncte (doua victorii si un egal) pentru a mai spera la o calificare in sferturile de finala.

Unii plang, iar Alina Dumitru sarbatoreste

Pentru Romania, concursul de judo a luat sfarsit. Andreea Chitu (favorita numarul 1 la aurul olimpic!) si-a facut bagajele chiar dupa primul meci, iar Corina Caprioriu s-a oprit in semifinale.

Un concurs terminat in lacrimi de fetele noastre, dar care la Bucuresti n-a produs nicio reactie de compasiune. Din contra, parca unii au cautat sa rasuceasca lama cutitului prin ranile fetelor. Este cazul Alinei Dumitru, care s-a trezit sa sarbatoreasca pe Facebook. Nu infrangerile colegelor sale (desi, asa se vede), ci implinirea a opt ani de la succesul ei la J.O. din 2008. La Beijing, pe 9 august 2008, Dumitru cucerea medalia de aur. „Astazi se implinesc 8 ani de cand am reusit sa-mi indeplinesc visul, sa devin campioana olimpica”, s-a trezit Alina mazgalind pe Fb a doua zi dupa bataia incasata de Caprioriu la Rio. Solidaritate romaneasca, nu altceva!

Cand Olimpiada uneste Nordul cu Sudul

Pentru sportivii de rand nu exista granite, diferentele politice sunt doar la nivelul conducatorilor, iar prin vene curge acelasi sange.

Dovada selfie-ul pe care l-au facut la Rio Lee Eun-Ju (17 ani), din Coreea de Sud, si Hong Un Jong (27 de ani), din Coreea de Nord. In ciuda faptului ca cele doua state sunt in conflict, Jocurile Olimpice de la Rio pare ca le-a unit pe cele doua gimaste, caci Lee Eun-ju si Hong Un-Jong au tinut sa imortalizeze momentul printr-un selfie care imediat a devenit viral.

Relatiile dintre Coreea de Nord si Coreea de Sud sunt tensionate de aproape 70 de ani, cele doua state vecine fiind combatante intr-un razboi de trei ani (1950-1953).

author avatar
Laurentiu Teodorescu
740 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger