AcasăSPORTAmericanii nu-i dau nicio sansa lui Bute cu Pavklik

Americanii nu-i dau nicio sansa lui Bute cu Pavklik

Chiar daca si-a aparat pentru a 8-a oara centura cu diamante, campionul roman este vazut drept un pugilist aflat intr-o evidenta scadere de forma. „Lent si lipsit de forta”, sustin americanii.

Americanul Pavlik a fost triplu campion mondial (WBC, WBO si The Ring)

Jean-Paul Mendy a fost ultimul „no name” de pe lista adversarilor lui Lucian Bute, viitorul rezervandu-i campionului roman lupte cu greii categoriei supermijlocie. Primul care-i va iesi in cale este Kelly Pavlik, un american in varsta de 29 de ani, fost detinator al centurilor cu diamante WBC si WBO (la mijlocie), boxeur respectat in bransa, dar cu numeroase probleme in viata personala. Chiar si asa, „Boxingnews24.com” nu-i da prea multe sanse galateanului in gala din 5 noiembrie.

Americanii il vad mare favorit pe conationalul lor si considera ca un meci impotriva lui Bute reprezinta prilejul ideal pentru revenirea in elita. Sub semnatura lui Dan Ambrose, pe „Boxingnews24.com” a aparut urmatorul text: „Nu m-a impresionat niciodata Pavlik, dar am vazut destul box la viata mea ca sa pot spune ca-l va invinge pe Bute in noiembrie. Lucian nu are nici puterea, nici viteza necesara pentru a invinge un pugilist de calibrul lui Pavlik. Singurul punct forte al romanului este mana stanga, in rest, nu are nimic. De cand a luat centura cu diamante la IBF, romanul da piept numai cu oponenti slab cotati (…). Andre Ward sau Carl Froch il vor bate cu siguranta. Au o clasa peste Bute”.

„Fantoma din Ohio”

Considerat unul dintre cei mai spectaculosi pugilisti de peste Ocean, Kelly Pavlik are o poveste a vietii care oricand poate deveni scenariu la Hollywood. Supranumit „Fantoma din Ohio”, Pavlik a detinut centurile WBC si WBO, plus „The Ring”, la categoria mijlocie. La meciurile sale din Atlantic City sau Las Vegas vin, in mod regulat, cate 5.000 de sustinatori din orasul natal, Youngstown. In noiembrie 2010, Pavlik trebuia sa boxeze cu Brian Vera in deschiderea galei dintre Manny Pacquaio si Antonio Margarito. Cu doua saptamani inainte de eveniment, a rupt contractul, internandu-se apoi la „Betty Ford Center”, o clinica de reabilitare pentru persoanele dependente de alcool.

Inainte de Lucian Bute, Kelly Pavlik il va intalni pe Darryl Cunningham, lupta programata in data de 20 august. „Probabil ca ma voi lupta cu Bute in Canada, la Montreal. Romanul este un pugilist viclean, care loveste extrem de puternic la corp. Sa boxez cu detinatorul centurii cu diamante la el acasa reprezinta o mare onoare”.

 

 

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
563 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger