AcasăSPORTAmbițiile lui Burleanu și prezența României la Euro 2024

Ambițiile lui Burleanu și prezența României la Euro 2024

Într-un interviu mai amplu acordat săptămâna trecută, în care s-au abordat diverse teme, Aleksandr Ceferin, președintele UEFA, a făcut o afirmație care lasă loc de interpretat. El a spus, fără a-i preciza numele, că un șef de federație sună pe la alți colegi încercând să-i convingă că el este alegerea potrivită pentru a conduce forul de la Nyon. „Un clovn”, l-a numit Ceferin, iar presa română, precum și cea internațională, s-a grăbit să dezvăluie că respectivul este Răzvan Burleanu.

Ceferin se află la conducerea UEFA din septembrie 2016 și este, practic, la al treilea mandat oficial. Planul său prevede, însă, modificarea regulamentului astfel încât să mai stea șef încă 4 ani. De ce? Pentru că, spune el, primul mandat a fost incomplet – Ceferin aduce drept argument faptul că a preluat frâiele UEFA din mers, ca înlocuitor al lui Platini. Astfel, el nu ar fi ocupat funcția un mandat întreg, deși s-a bucurat de toate prerogativele.

În fine, despre Burleanu s-a spus că ar putea fi un contracandidat pentru Ceferin. Totul a pornit de la niște declarații făcute de vicepreședintele UEFA, englezul David Gill. Acum, britanicul a băgat bățul prin gard, iar noi rămâne să tragem ponoasele, nu?!

Se răzbună Ceferin pe România?

Cam asta a dat de înțeles și Dumitru Dragomir, comentând subiectul.

„Eu zic că de Burleanu este vorba, la el s-a referit când spunea clovn. Pentru Ceferin este un clovn, este mic. Nu are nicio performanţă în 10 ani. Ne-am calificat la Euro cu două echipe care n-au jucat niciun meci acasă. Hai să ne vedem lungul nasului! Dacă e cineva de felicitat, e băiatul lui Anghel Iordănescu. Ceferin crede că Burleanu e cantitate neglijabilă. 100% de el a spus. Mă tem să nu se răzbune pe România la Campionatul European. Ar fi o gafă impardonabilă a Federaţiei. Dar, e tânăr, rezistă la tăvăleală, asta este o mare calitate a lui Burleanu”, a declarat „Corleone”.

„Naționala” lui Edi Iordănescu s-a calificat la Euro 2024, după 8 ani de așteptare, interval în care n-am prins niciun turneu final. Deși la echipele de club vedetele noastre sunt mai mult rezerve (Horațiu Moldova, Drăgușin, Ianis Hagi etc), prestațiile lor au fost peste așteptări în preliminarii, acolo unde România a terminat prima grupa ei de calificare.

UEFA, cu ochii pe noi!

Nu trebuie să facem abstracție de norocul pe care tricolorii l-au avut la tragerile la sorți. Am avut, de departe, cea mai ușoară grupă din faza preliminariilor. Să ai noroc nu e o rușine, dar să îți faci ghinionul cu mâna ta, e de râsul curcilor!

UEFA controlează tot ce ține de Campionatul European, inclusiv arbitri, iar dacă Burleanu va rămâne în relații tensionate cu Ceferin, nu mare ar fi surpriza să plătim scump!

Altfel, să mai spunem că Edi Iordănescu (45 de ani) a contractat o gripă puternică, din cauza căreia nu a putut merge la tragerea la sorți pentru grupele din Liga Națiunilor (eveniment care urma să aibe loc vineri seară).

Totuși, se pare că la mijloc ar fi și altceva. Oamenii din FRF știau încă de acum o lună că Iordănescu jr. nu va merge la Paris. Motivul? Nu a vrut să ia parte la tragerea la sorți fiindcă al său contract urmează să expire după Euro 2024 și nicio rundă de negocieri cu Răzvan Burleanu, privind prelungirea, nu s-a produs.

author avatar
Mihail Ioan
425 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger