AcasăSPORTAm firma, ce Panama!

Am firma, ce Panama!

La ritmul in care se succed informatiile din scandalul Panama Papers, devine tot mai clar ca viitorul lui Lionel Messi nu prea mai are legatura cu Spania si Primera Division.

Vedeta Barcelonei neaga orice acuzatii de spalare de bani, insa recunoaste franc ca si-a deschis o firma in paradisul fiscal din Panama. Anchetat in Spania pentru frauda, Leo Messi se considera nevinovat. Dar, cu toate astea, actiunile sale spun altceva si tradeaza chiar o posibila intentie de a parasi Primera Division.

Intr-un comunicat remis presei, familia fotbalistului admite ca are in proprietate firma „ Mega Star Enterprises”, dar sustine ca niciodata nu s-au derulat tranzactii financiare prin intermediul acestei societati. Si, atunci, de ce ati mai deschis-o, a pus intrebarea presa din Madrid?
„Acuzatiile de evaziune fiscala si de spalare de bani sunt false si defaimatoare”, da asigurari familia lui Messi. Exista, totusi, si un vinovat, in persoana fostului consilier juridic al argentinianului: „Societatea panameza la care aceste informatii fac referire este o societate total inactiva, care nu a avut niciodata fonduri, nici conturi curente deschise. De vina este fostul consilier juridic, el a insistat pentru deschiderea acestei firme in Panama (…) Acuzatiile de acest gen ii aduc lui Leo un prejudiciu irecuperabil”.

Dosarul „Panama”, deja pe masa de lucru a procurorilor spanioli

Ca nu este de gluma cu povestea aparuta pe piata luni dimineata o demonstreaza rapiditatea cu care s-au miscat anchetatorii. Procurorii spanioli au deja in lucru „Dosarul Panama”, iar presa din peninsula scrie ca Lionel Messi si alti „smecheri” trebuie sa se teama de rezultatul anchetei.
Apropo de alti „smecheri”: s-a descoperit ca  club de fotbal isi derula activitatea prin intermediul unor firme paravan din Panama. Este vorba despre Real Sociedad, care folosea firmele din paradisurile fiscale pentru a plati salarii de milioane vedetelor din lot. In trecut, la gruparea basca a evoluat si fostul international roman Gica Craioveanu.

FC Barcelona este de partea lui Messi

Cum era si de asteptat, FC Barcelona si-a reafirmat sprijinul total si neconditionat fata de Lionel Messi, cel mai important nume din club in clipa de fata. „Inca din primul moment in care au aparut documentele Panama Papers, care il acuza pe Messi, FC Barcelona a transmis suport pentru jucator si intreaga sa familie. Clubul pune toate modalitatile judiciare, fiscale si adminstrative la dispozitia familiei pentru a face clare actiunile sale si onoarea sa in acest caz”, se arata in comunicatul „blaugrana”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
221 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger