AcasăSPORTAllianz, scoate banii!

Allianz, scoate banii!

Celor de la Allianz li se falfaie

Daca v-ati fi asteptat ca moartea lui Patrick Ekeng sa starneasca emotii in toata Romania, aflati ca exista si persoane pentru ca decesul fostului dinamovist nu inseamna altceva decat… o bataie de cap in plus.

Celor de la Allianz li se falfaie

Sau doar un numar de dosar, caci efectiv asta a reprezentat Ekeng pentru Allianz Tiriac. Intre societatea de asigurari a celui mai bogat roman si clubul Dinamo a fost incheiata o polita de asigurare in caz de accidente a jucatorilor. Ca sa reduca cheltuielile, gruparea patronata de Ionut Negoita a solicitat o polita colectiva, pentru tot lotul de fotbalisti, nu una individuala. Nu mica le-a fost surpriza „cainilor” cand au descoperit, saptamana trecuta, ca Allianz refuza sa plateasca. Si asta desi, in acest tip polita, este scris negru pe alb: „Se despagubeste suma asigurata, in caz de deces sau de invaliditate permanenta totala a Asiguratului”.

Neoficial, se pare ca Allianz Tiriac nu vrea sa scoata banii pe motiv ca autopsia efectuata pe cadavrul camerunezului Patrick Ekeng ar fi aratat unele probleme cardiace pe care le avea fotbalistul, dar nedepistate la examenele medicale anterioare. Sunt informatii ca reprezentantii firmei de asigurari s-ar fi interesat deja la Institutul National de Medicina Sportiva despre afectiunile fostului mijlocas dinamovist. Dupa cum se stie, la autopsia efectuata la INML s-a descoperit ca inima lui Ekeng era de doua ori mai mare decat un cord normal.

Practica des intalnita la companiile de asigurari, este posibil ca si in polita intocmita de Dinamo la Allianz Tiriac sa existe o clauza ascunsa, introdusa in categoria „Excluderi de la plata despagubirilor”. Ce putem descoperi acolo? Doua motive pentru care „nu se vor acorda indemnizatii in privinta aparitiei evenimentului asigurat”:

„(…) cauzat sau agravat de aflarea Persoanei Asigurate sub influenta oricarui stimulent, drog sau narcotic interzis”. Cu alte cuvinte, Allianz Tiriac asteapta si rezultatele examenului toxicologic (vor fi aflate peste o saptamana), care vor releva daca Patrick Ekeng a consumat sau nu efedrina, despre care s-a tot vorbit in ultimele zile;

„(…) orice boala cauzata integral sau partial si direct sau indirect de, sau agravata de, sau la care contribuie orice deteriorare, deficienta, proces degenerativ sau infirmitate fizica, care a fost diagnosticata de un medic anterior”. Asa se explica si vizita la INMS, doar-doar ar fi obtinut de la medicii de acolo dovada ca se stia despre problemele lui Ekeng.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger