AcasăSPORTAlin Petrache vrea ca imnul national sa fie intonat la toate finalele...

Alin Petrache vrea ca imnul national sa fie intonat la toate finalele competitiilor sportive

Alin Petrache, printre putinii oameni desteptati proveniti din politica

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman va initia in Parlament o propunere legislativa pentru ca imnul sa fie intonat la toate finalele competitiilor sportive interne.

Alin Petrache, printre putinii oameni desteptati proveniti din politica

Propunerea vine in contextul discutiilor aparute in ultima perioada legate de intonarea imnului national la manifestarile sportive interne. „Consider ca la toate finalele competitiilor sportive nationale – de copii, juniori, scolare, tineret si seniori – trebuie intonat imnul national sub culorile drapelului national al Romaniei. Aceste doua simboluri sunt cea mai mare onoare pentru castigatorii competitiilor sportive nationale. Este cea mai buna educatie pe care o putem da generatiilor sportive viitoare. Comitetul Olimpic si Sportiv Roman va face, dupa dezbaterea si aprobarea in forurile sale decizionale, o propunere legislativa Parlamentului Romaniei pentru acordarea legii la aceste deziderate”, a declarat Alin Petrache, presedintele COSR.
Discutiile privind intonarea imnului national au aparut dupa incidentul de la meciul din 5 ianuarie dintre ACS Sf. Gheorghe si Universitatea Cluj, disputat in cadrul Ligii Nationale de baschet feminin. Atunci, suporterii echipei gazda i-au injurat si admonestat pe toata durata partidei pe jucatoarele si membrii staff-ului tehnic al oaspetilor deoarece nu au ascultat in pozitie de drepti imnul Tinutului Secuiesc. Mai bine de o saptamana i-a trebuit Elisabetei Lipa, ministrul Tineretului si Sportului, sa reactioneze. Fosta campioana de canotaj a explicat, intr-un mesaj postat pe Facebook, ca legislatia in vigoare nu permite intonarea imnului national inaintea competitiilor sportive interne. In urma acestei reactii total nepotrivite, mai multe organizatii politice si civile i-au cerut demisia de onoare Elisabetei Lipa, acuzata de „lipsa crasa de patriotism si spirit national”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger