AcasăSPORTAlin Petrache: „Era bine ca Bellu sa fi mers alaturi de gimnaste...

Alin Petrache: „Era bine ca Bellu sa fi mers alaturi de gimnaste la Rio”

Refuzul lui Bellu de a merge la Rio, un gest de neinteles pentru Alin Petrache

Presedintele COSR, Alin Petrache, este de parere ca Octavian Bellu s-a grabit cand si-a anuntat iesirea la pensie chiar inainte ca lotul feminin de gimnastica al Romaniei sa mearga la Rio pentru turneul de precalificare la Jocurile Olimpice.

Refuzul lui Bellu de a merge la Rio, un gest de neinteles pentru Alin Petrache

Fostul sef al FR Rugby sustine ca era mult mai bine ca Bellu sa fi mers alaturi de echipa in Braziliasi: „Speram sa se califice si fetele la Rio. Gimnastica este pentru noi un sport foarte important, care a obtinut cele mai multe medalii olimpice, alaturi de canotaj. Am vazut ca domnul Octavian Bellu si-a anuntat retragerea, dar cred ca era mult mai bine pentru sportivi, pentru mentalul lor, sa fie alaturi de ei pana cand aceasta echipa se califica. Iar dupa aceea putea sa dea mai departe sarcinile catre antrenorii care vor pleca acum”.
Antrenorii Octavian Bellu si Mariana Bitang, care s-au ocupat pana acum de pregatirea lotului feminin de gimnastica, au anuntat zilele trecute ca nu vor insoti echipa la turneul de calificare, programat intre 16 si 18 aprilie. In absenta lor, fetele vor primi sfaturi de la antrenorul Lucian Sandu, care va fi ajutat de Adela Popa si Marcela Fumea.

Petrache asteapta „6 sau 7 medalii” la J.O.

Alin Petrache

Altfel, Alin Petrache estimeaza prezenta a 70-80 de sportivi romani si castigarea a 6-7 medalii la Jocurile Olimpice. „Gandurile noastre merg spre echipa feminina de gimnastica, spre cea masculina de gimnastica, spre canotaj, spre lupte, box si scrima. Cred ca vom avea mai multi sportivi decat am estimat initial, in jur de 50-60. Cum urmeaza turneele de calificare, cred ca vom avea undeva la 70-80 de sportivi. Asteptarile COSR nu pot fi decat in functie de asteptarile federatiilor, care au anuntat in jur de 6-7 medalii. Noi am spus ca nu va fi o Olimpiada ca la Atena sau Sydney”, a declarat Petrache.
In acest weekend, Petrache a fost prezent la prima intalnire din 2016 a Grupului Informal al Comitetelor Nationale Olimpice (CNO) din Europa Centrala si de Sud Est. Printre discutii s-a strecurat si chestiunea securitatii la Rio, dupa cum a povestit Alin Petrache: „Suntem foarte ingrijorati de ce gasim in fiecare zi si de declaratiile care vin din acea zona. Suntem ingrijorati de securitatea sportivilor nostri”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
206 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger