AcasăSPORT„Doctorul” Burleanu l-a scos inapt pentru Euro pe Alibec

„Doctorul” Burleanu l-a scos inapt pentru Euro pe Alibec

Denis Alibec a cucerit un titlu cu Astra fara a acuza vreo problema la mana

Intre doua flegme aruncate lui Pompiliu Popescu, seful FRF si-a facut timp sa analizeze si cazul golgheterului Astrei, Denis Alibec, pe care l-a scos „inapt” pentru Campionatul European.

Denis Alibec a cucerit un titlu cu Astra fara a acuza vreo problema la mana

Oricat de socant ar parea, Razvan Burleanu stie ca Alibec nu poate juca la Euro, caci are o fractura la mana dreapta. Ce mai conteaza ca atacantul a cucerit un titlu de campion avand aceasta problema, Burleanu l-a „stampilat” si asa ramane! „Denis Alibec are o fractura la mana, din urma cu trei saptamani, si vom vedea. Asta e realitatea pe care o avem astazi. Conteaza foarte mult care va fi verdictul pe care-l va primi jucatorul, daca trebuie sa intre in operatie sau nu”, a declarat Burleanu.

Problema cu care se confrunta Alibec nu este una noua, ci dateaza de la inceputul sezonului. De altfel, el a evoluat cu un bandaj la mana dreapta, dar nu a dat senzatia ca ar acuza dureri de vreun fel. Inclus in lotul de 28 pentru cantonamentul din Italia, Denis Alibec este vazut de multi drept „varful” potrivit pentru echipa de start a Romaniei la Euro 2016.

„Pot sa joc”

La randul lui, fotbalistul Astrei ii linisteste pe fanii nationalei: poate juca fara probleme la turneul final din Franta. „Intr-adevar, am niste probleme la mana, dar pot sa joc asa, doar am mai facut-o. Voi merge la medic si vom afla mai multe, dar nu cred ca este vreun pericol”, a declarat Alibec.
De aceeasi parere este si antrenorul Marius Sumudica: „El are aceasta problema de circa o luna de zile, e o fractura la metatarsul patru, daca tin bine minte. A fost vazut de medicul Popescu de la Spitalul de Urgenta si au hotarat de comun acord ca se poate opera dupa Euro, daca va fi nevoie de interventie chirurgicala. Mi se pare fortata un pic aceasta problema, avand in vedere ca vine dupa o luna de zile si Alibec a jucat si s-a antrenat bine mersi in acest timp”.

Iordanescu refuza sa-l ia in Franta

Insotit de noul medic al echipei nationale, Laurentiu Oproiu, Denis Alibec a efectuat ieri un control de specialitate la Spitalul Universitar. Concluzia trasa de Oproiu dupa aceasta vizita: Alibec trebuie sa se opereze de urgenta! „Are o fractura de baza a metacarpianului patru de la mana stanga. Din pacate, fractura nu arata semne de vindecare, chiar sunt semne de deplasare pregnanta de os, care impinge de sub piele. Jucatorul acuza dureri.  Indicatia noastra a fost aceea a unei interventii chirurgicale imediate (…) Ar fi varianta mai putin riscanta pentru el si pentru siguranta lotului. Oricand poate cadea pe mana, iar situatia se poate agrava, se poate ajunge la fractura deschisa si la alte complicatii. I-am explicat ambele variante, care au riscurile de rigoare, si am lasat decizia la latitudinea jucatorului. Am inteles ca Alibec este hotarat sa nu se opereze”.
La aflarea vestilor primite de la Opriu, se pare ca Anghel Iordanescu s-a decis sa renunte la serviciile lui Denis Alibec, nedorind sa riste cu un fotbalist incomplet din punct de vedere fizic.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
236 afisari
Zenville

Ultimele știri

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...
proger