AcasăSPORTALERTĂ! Mergem la Euro 2024 cu „naționala rezervelor”?

ALERTĂ! Mergem la Euro 2024 cu „naționala rezervelor”?

Ne-am bucurat ca după o finală pentru calificarea echipei naționale la Euro 2024, dar ce ne facem?! Mai sunt câteva luni până la startul turneului din Germania, iar unele dintre vedete noastre încălzesc băncile de rezerve la echipele de club.

Horațiu Moldovan, în umbra lui Oblak

Și, din păcate, se întâmplă asta chiar de la numărul „1” din vestiar. Horațiu Moldovan, eroul României din preliminariile CE, a prins transferul vieții plecând de la Rapid la Atletico Madrid.

Dar, pe „Metropolitano” a devenit, instant, rezerva lui Jan Oblak. Se antrenează cu superstaruri ca Griezman și Depay, însă nu joacă și e dificil de spus dacă va prinde vreun meci până la vară.

800.000 de euro au plătit spaniolii pentru portarul român.

Radu Drăgușin, misiune imposibilă în Premier League

Cam în aceeași situație este și Radu Drăgușin. El a devenit în această iarnă cel mai scump jucător român din istorie.

Cu prestații impecabile la echipa de club și la națională, fundașul român a intrat rapid în vizorul mai multor echipe mari. Bayern Munchen și Tottenham s-au bătut în final pentru Drăgușin, dar românul a ales hotărât Premier League. Englezii au plătit pe el 30 de milioane de euro.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu el. Totuși, după ce scrie presa engleză, se pare că antrenorul Ange Postecoglou îi va dă minute cu porția internaționalului nostru.

Ianis Hagi, probleme și în Spania

Deși nu a fost atât de prezent în jocul naționalei, cel puțin nu pe cât se aștepta toată lumea, Ianis Hagi a contat enorm în calificarea României. Golul marcat de el împotriva Israelului i-a dus pe tricolori mai departe în cursa pentru Euro 2024.

Erou la națională, dar un fotbalist oarecare la echipa de club. În Spania, la Alaves, Ianis vede gazonul mai mult la antrenamente. Nici prestațiile sale nu sunt uimitoare, așa că nu ne mirăm de ce analiștii din Spania se întreabă cum de toată sclipirea de geniu pe care a moștenit-o de la tatăl său dispare atunci când Ianis Hagi se dezbracă de echipamentul naționalei României.

Deși speranța noastră în ei este, poate, la același nivel, se pare că starurile lui Edi Iordănescu vor juca din amintiri la vară, în Germania.

author avatar
Mihail Ioan
572 afisari

2 COMENTARII

  1. Nu vă precipitati. Suntem obișnuiți cu prezența simbolica la competiții importante: vezi echipele de handbal fetite și băieței, polo etc. Asa ca și epigonii fotbaliatori o sa viziteze unele maidane înverzite și și o sa revină pe plaiurile mioritice: acum atât s-a putut, noi am vrut dar nu ne-a ajutat nici șansa, s.a.m.d. Nu- l plângeți pe Drăgușin. Băiatul a luat un milion de parai, numai să nu meargă la Bayern, așa că trai nineaca, ce joc, ce oboselii…

  2. Uite ce fotbal mediocru avem…nu mai urlă jigodia de la malul mării?…marele rahat, țiganul machidon…
    Am inteles că un bou a făcut un film cu așa zisa generație de haur…Ce mare Arahat au făcut golanii ăștia?…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger