AcasăSPORTALERTĂ la Tokyo! Jocurile Olimpice, în pericol să fie suspendate

ALERTĂ la Tokyo! Jocurile Olimpice, în pericol să fie suspendate

tokyoALERTĂ la Tokyo! Jocurile Olimpice, în pericol să fie suspendate

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo sunt în alertă maximă după ce a fost descoperit primul caz de Covid-19 în satul sportivilor.

Cresc astfel îngrijorările cu privire la infecțiile pe perioada competiției care va începe pe 23 iulie, informează The Guardian.

Toshiro Muto, directorul executiv al comitetului organizator Tokyo 2020, a confirmat sâmbătă că o persoană din străinătate care este implicată în organizarea Jocurilor a fot testată pozitiv pentru COVID-19.

Măsuri draconice la JO de la Tokyo

Nu a fost dezvăluită identitatea persoanei și nici s-a precizat dacă este vorba de un sportiv, un membru al stafului sau din care delegaţie face parte. Însă, potrivit postului japonez Asahi TV, ar fi vorba de un membru al delegaţiei Nigeriei, în vârstă de 60 de ani. Deşi nu a prezentat simptome, acesta ar fi fost transportat la spital, din cauza vârstei.

Această persoane a fost testată pozitiv în sat, nu ştim dacă este vaccinată sau nu”, a declarat Toshiro Muto, directorul general al JO, care a precizat că „în sat sunt măsuri anti-Covid severe: sportivii vor fi supuşi testelor zilnic şi, dacă un sportiv este este testat pozitiv, el va fi izolat”.

Număr record de cazuri de Covid în Tokyo

Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, amânate un an din cauza pandemiei de coronavirus, se desfășoară fără spectatori și în conformitate cu reguli stricte de carantină. Sportivii au început să sosească la Tokyo pentru a participa la Jocurile Olimpice care vor avea loc de la 23 iulie până la 8 august.

Japonezii nu se arată entuziaști de disputarea JO 2020. Pe fondul creșterii cazurilor noi de coronavirus, ei sunt îngrijorați că un aflux de vizitatori străini ar putea duce la răspândirea virusului, ce ar pune presiune pe sistemul medical deja solicitat al țării.

author avatar
Andrei Ștefan
285 afisari

2 COMENTARII

  1. Oricum jocurile astea numai olimpice nu mai sunt, mai mult sunt jocurile ipocriziei !! Cine drakul se mai uita la increzutii astia, majoritatea de acolo oricum sunt si se dopeaza non-stop, asa ca lasati gargara globalista, ca nu intereseaza pe nimeni !! O sa se uite ciorile din tribune la jocurile astea complet inutile 🙂

  2. Paguba-n ciuperci.Oricum nu mai intereseaza pe nimeni,multe tari nici nu mai participa.In afara de romani,bineinteles,astia sunt paduchii din frunte .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger