AcasăSPORTAlerta in fotbal: Comisia Europeana adopta legea fair play-ului financiar!

Alerta in fotbal: Comisia Europeana adopta legea fair play-ului financiar!

Transferurile de jucatori vor fi atent monitorizate de acum incolo

Comisia Europeana nu doar ca felicita UEFA pentru introducerea legii fair play-ului financiar in fotbal, dar se pregateste adopte o masura similara, menita sa stopeze „cheltuielile necugetate”.

Transferurile de jucatori vor fi atent monitorizate de acum incolo

In calitate de comisa european pentru sport, Androulla Vassiliou denunta „sumele exagerate din transferurile de jucatori”. In opinia policitianului cipriot, „actualul sistem de tranzactii intre cluburi este depasit, el nu asigura un echilibru corect in fotbal, deja nu mai vorbim despre concurenta loiala intre cluburi”. Raportul Comisiei Europene constata ca marile grupari de pe continent sunt profitoarele actualului sistem de transferuri, „dar la fel de vinovati se fac si jucatorii-vedeta si agentii lor. Anual se cheltuiesc aproximativ trei miliarde de euro pe transferuri de jucatori, insa doar o mica parte din aceasta suma ajunge la cluburile mici”. Din acest motiv, C.E va sprijini introducerea unei taxe de „fair play financiar” pentru tranzactiile care depasesc o limita convenita de organismele de conducere si cluburile sportive.
Vizate de raportul comisarului Androulla Vassiliou sunt, in principal, cluburile patronate de miliardarii arabi (Manchester City si PSG), a caror putere financiara le permite sa arunce pe piata orice suma necesara realizarii transferurilor dorite. Cel mai aprig sustinator al demersului Comisiei Europene este Uli Hoenes, presedintele clubului Bayern Munchen si consilierul personal al cancelarului german Angela Merkel.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger