AcasăSPORTAlbanezul Zeneli, primul sportiv dopat la Jocurile Europene

Albanezul Zeneli, primul sportiv dopat la Jocurile Europene

Tanarul boxer albanez Rexhildo Zeneli (19 ani) este primul sportiv depistat pozitiv in urma unui control antidoping la Jocurile Europene de la Baku (Azerbaidjan).

Zeneli urma sa debuteze vineri, in cadrul categoriei 60 kg, dar a fost exclus din competitie. Testarea lui s-a facut pe 13 iunie, iar rezultatele au indicat prezenta unui diuretic (Furosemid) in esantionul de urina care i-a fost prelevat si trimis apoi pentru a fi examinat la laboratorul din Seibersdorf (Austria), acreditat de Agentia Mondiala Antidoping. Imediat dupa ce au intrat in posesia rezultatelor analizelor, organizatorii au decis sa-l suspende din competitie pe pugilistul albanez, al carui caz urmeaza sa fie analizat de organizatiile internationale competente.

Elizabeta Samara, eliminata in „sferturi”

Elizabeta Samara (foto) a ratat calficarea in sferturile de finala ale concursului de tenis de masa, fiind invinsa, scor 3-4, de poloneza de origine chineza Qian Li, intr-o partida disputata joi in turul 3. Samara, favorita numarul 3 a competitiei, a condus cu 3-1 la seturi, dar a cedat in final, dupa 68 de minute de joc, in fata unei adversare incomode, care a avut o revenire spectaculoasa. Quan Li va juca in sferturi cu turcoaica de origine chineza Melek Hu.
Elizabeta Samara era singura jucatoare din tara noastra ramasa in competitie, dupa ce Bernadette Szocs fusese eliminata in turul 1 de olandeza Li Jie.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger