AcasăSPORTAkhmetov e cel mai bogat om din Ucraina!

Akhmetov e cel mai bogat om din Ucraina!

Rinat Akhmetov, un miliardar popular

In ziua in care guvernul de la Kiev a cazut o data cu demisia premierului Mykola Azarov, patronul clubului Sahtior Donetk a primit confirmarea ca ramane cel mai bogat om din tara.

Rinat Akhmetov, un miliardar popular

Ascensiunea miliardarului Rinat Akhmetov a inceput, practic, in acelasi an cu sosirea lui Mircea Lucescu la conducerea tehnica a formatiei Sahtior. Din 2004 incoace, Donetkul este capitala neoficiala a Ucrainei: echipa domina fotbalul intern, afaceristii locali sunt cei mai bogati oameni din tara, orasul contribuie cu un procent semnificativ la PIB-ul national.

Chiar daca averea sa a scazut in 2012 de la 25,6 la 17,8 miliarde de dolari, conform publicatiei „Correspondent”, Rinat ramane oligarhul numarul 1; este urmat in Top 3, dar la mare distanta, de Igor Kolomoisky (patronul clubului Dniepr) – avere de 3,4 miliarde de dolari, si de Vadim Novinsky – 3,3 miliarde de dolari. Cu o urcare de 9 locuri, de pe 70 pana pe pozitia cu numarul 61, Alexander Yanukovych, fiul presedintelui Viktor Yanukovych, are 133 de milioane de dolari.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
240 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger