AcasăSPORTAgentii FBI pazesc sportivii la Jocurile Olimpice

Agentii FBI pazesc sportivii la Jocurile Olimpice

Mai sunt sapte luni pana la Olimpiada (competitia se va desfasura anul viitor intre 26 iulie si 12 august), iar oficialii SUA se declara ingrijorati de securitatea sportivilor.

Pentru a rezolva problema apararii propriilor sportivi, americanii vor trimite la Londra 1.000 de agenti, jumatate dintre acestia fiind specialisti FBI in aparare. Misiunea lor este de a-i proteja pe sportivii si pe oficialii delegatiei Statelor Unite. „Nu vom fi parteneri egali in aceasta operatiune, asta este clar! Britanicii vor fi, oricum, extrem de solicitati la Jocurile Olimpice”, a precizat unul dintre oficialii americani care se va ocupa de siguranta sportivilor participanti la JO.

Firma G4S se ocupa de securitatea Olimpiadei

Desfasurarea in conditii optime a evenimentului de la Londra nu este responsabilitatea politiei britanice, firma G4S fiind aleasa sa se ocupe de pregatirea agentilor celor care vor pazi sportivii. Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice a anuntat, insa, ca nu are suficienti bani pentru a duce la bun sfarsit proiectul costisitor al celor de la G4S, iar in aceste conditii va fi nevoie de ajutorul cadrelor militare. Astfel, Ministerul Apararii va pune la dispozitie un dispozitiv de 3000 de soldati activi si alti 2000 de soldati in rezerva.

Coca-Cola are proprii agenti

In calitate de sponsor principal la Jocurile Olimpice, Coca-Cola a anuntat ca va avea un sistem propriu de securitate, pe langa cel pregatit deja de organizatorii britanici.

Jumatate de miliard de euro pentru securitate

Organizatorii Olimpiadei au anuntat ca bugetul pentru asigurarea securitatii la Londra a fost dublat, ajungand in prezent la 553 de milioane de lire sterline (644 de milioane de euro). Conform unui raport economic trimestrial al Guvernului britanic, marirea cu 282 de milioane de lire sterline a bugetului fata de estimarea de anul trecut vine ca urmare a angajarii a 14.000 de persoane in plus (in total 23.700 de persoane) pentru asigurarea securitatii in cele 100 de locuri in care se vor desfasura probele din cadrul JO.

 

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger