AcasăSPORTAfrica de Sud, campioană mondială la rugby pentru a patra oară! VIDEO

Africa de Sud, campioană mondială la rugby pentru a patra oară! VIDEO

sursa foto: captură video Rugby World Cup X(Twitter)

S-a mai scris o filă în istoria Cupei Mondiale de Rugby. Africa de Sud a câştigat pentru a patra oară trofeul.

Reprezentativa Africii de Sud a cucerit a patra sa Cupă Mondială de rugby. Reprezentativa Springboks a învins, sâmbătă seara, în marea finală, echipa Noii Zeelande cu scorul de 12-11 (12-6). Meciul a avut loc pe Stade de France din Saint-Denis.

Citiți și: CM Rugby 2023. Argentina – Anglia 23-26 în finala mică. Englezii s-au impus dramatic şi şi-au adjudecat medaliile de bronz

Africa de Sud și-a păstrat titlul mondial cucerit în urmă cu patru ani în Japonia, într-o finală în care sud-africanii au avut avantaj numeric, după ce căpitanul neozeelandez Sam Cane a primit cartonaş roşu în minutul 35.


Cine a marcat punctele sud-africanilor

Punctele sud-africanilor au fost marcate din lovituri de pedeapsă de Handre Pollard (minutele 3, 13, 19, 34). Pentru All Blacks, Beauden Barrett (minutul 58) a reuşit o încercare, iar Richie Mo’unga a marcat din două lovituri de pedeapsă (minutele 17, 38).

Africa de Sud este prima echipă care a cucerit trofeul Webb Ellis de patru ori (1995, 2007, 2019, 2023).

author avatar
Andrei Coman
381 afisari

3 COMENTARII

  1. Campioana mai degrabă la șah. Un catenaccio cu balonul oval.
    În schimb noua Zeelanda a pierdut pe mana ei au mai bine zis pe picioarele transformerilor care au ratat doua ocazii la 11-12… Păcat. Dacă noua Zeelanda trecea în avantaj sudafricanii erau obligați sa atace și sigur se descopereau în apărare.

  2. Cu ajutorul arbitrului, doua catonase galbene, din care unul rosul, un eseu anulat, orice ar fi facut arbitrul anula.

    • Arbitrul a dat corect galben,iar de la VAR l-au transformat in rosu tot corect! Atacul la gat a fost periculos si cu intentie, capitan de echipa n-a avut minte de loc si-a lasat echipa in finala in inferioritate numerica! Dar chiar si asa au pierdut pe mina lor cu transf.dupa eseu ratata (2 puncte) plus lov.de pedeapsa ratata(3 puncte).Frumoasele faze si rapide ale All Blacks in care au marcat singurul eseu din meci.La valori egale diferenta o fac greselile personale.Cum a fost si in Anglia -Springbox ,Anglia-Argentina,All Blacks -Irlanda! Cu ce rapididate, viteza s-au jucat fazele de atac, pasele n-am mai vzt niciodata-in fazele superioare la vreun CM de rugby pina acum.Noi sintem din alt film, iar sefu FRR alin petrache basist/pdlist ca si burleanu au dus in cap rugbyul din Romania, a si anuntat ca vor naturaliza mai multi straini pt. nationala in loc sa sprijine juniorii si echipele sa formeze mai multi jucatori romani!Eu ma vzt la meciul cu Tonga, tonganii din echipa Romaniei naturalizati cind primeau pasa in loc sa dea pasa sa curga faza de atac pe trei sferturi intrau in contact cautau contactul si opreau atacul cu intentie.Pina cind s-au prins romanii nativi si au inceput sa dea pase peste ei si asa am dat si noi un eseu doua..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger