AcasăSPORTAfla tot ce se intampla pe linie sportiva, dupa sentinta din cazul...

Afla tot ce se intampla pe linie sportiva, dupa sentinta din cazul „Valiza”

Condamnarea lui Gigi Becali din cazul „Valiza” trece oarecum in plan secundar, daca ne gandim ca oricum patronul clubului din Ghencea avea de efectuat, deja, trei ani de inchisoare, pedeapsa rezultata din celelalte dosare in care a fost implicat.

In acest moment este interesant ce se decide pe linie sportiva, respectiva ce se va intampla cu cazul Steaua, dupa ce un oficial al clubului a fost condamnat la inchisoare pentru „dare de mita”.

UEFA trebuie sa se autosesizeze din oficiu, mai ales ca exista cazul „Fenerbahce”, desi acolo a fost „mita acordata direct”, respectiv pentru ca adversarii lui Fenerbahce sa o lase mai moale in confruntarile directe.

Chiar si asa, sentinta pentru „dare de mita” ramane in cazul „Valiza”, astfel ca este foarte posibil ca Steaua sa fie exclusa din cupele europene.

Iar in cazul in care UEFA nu se va autosesiza, Dinu Gheorghe, presedintele clubului Astra Ploiesti, a anuntat ca va face el o sesizare la UEFA, „macar pentru ca oficialii UEFA trebuie sa stie ce se intampla in Romania”.

Daca Steaua este exclusa din cupele europene, atunci Pandurii Targu Jiu ne va reprezenta in Liga Campionilor, veste primita cum nu se poate mai prost de oficialii gorjenilor.

„Doamne Fereste! Noi nu suntem pregatiti nici pentru Europa League. Suntem la debut, vom fi ultimii in urne, Steaua e campioana. Pandurii cauta sa faca o figura cat mai frumoasa in Europa League, nu suntem pregatiti in acest moment sa reprezentam Romania in competitia unde este Steaua calificata” a declarat Marin Condescu, presedintele gorjenilor, conform sport.ro.

Petrolul Ploiesti si Astra Giurgiu ar urma sa ne reprezinte in Europa League, cu precizarea ca Astra Giurgiu ar intra in turul II preliminar, in loc de turul I, deci ar castiga 14 zile in plus pentru a se pregati cat mai bine si ar juca cu doua meciuri mai putin.

Ultimul loc de Europa League ar fi ocupat de FC Vaslui, locul 5 in campionat, formatie care acum este in afara cupelor europene.

Pentru Liga I, Dumitru Dragomir a anuntat, deja, ca Steaua nu va fi retrogradata pentru ca „faptele s-au prescris pe linie sportiva”. Totusi, se pot face sesizari si se poate solicita redeschiderea cazului.

Este, insa, putin probabil sa se decida retrogradarea Stelei mai ales din pricina considerentelor financiaro-sociale. Steaua are cei mai multi sustinatori la nivel national, iar o eventuala retrogradare ar insemna scaderea audientelor TV si, implicit, mai putin bani din drepturi de televizare atat pentru Liga, cat mai ales pentru cluburi.

author avatar
Cristi Ionita
301 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger