AcasăSPORTAfla cum s-a “cuplat” Horia Tecau cu americanca Bethanie Mattek Sands...

Afla cum s-a “cuplat” Horia Tecau cu americanca Bethanie Mattek Sands

Horia Tecau a devenit, ieri, primul roman care castiga un titlu de seniori la Australian Open, dupa ce s-a impus, alaturi de extravaganta Bethanie Mattek Sands, in proba de dublu mixt.

Horia si Bethanie impart 135.500 de dolari dupa victoria de la Melbourne

Cotati cu sansa a opta la castigarea trofeului, Horia si Bethanie au dat toate pronosticurile peste cap si s-au impus, cu 6-3, 5-7, 10-3, in finala disputata impotriva perechii alcatuite din rusoaica Elena Vesnina si indianul Leander Paes. Este primul titlu de Grand Slam castigat de un roman dupa 34 de ani, Virginia Ruzici impunandu-se, alaturi de slovena Mina Jausovec, in finala de dublu feminin de la Roland Garros 1978. Extrem de emotionat la finalul partidei, Horia a parasit cu greu arena, campionul fiind luat pe sus de colaboratorii sai pentru ca altfel risca sa piarda avionul catre tara. Campionul roman a apuicat sa spuna ca “traiesc un sentiment minunat. Este foarte greu sa castigi un astfel de titlu. Am pierdut doua finale de dublu masculin, ambele la Wimbledon, dar in sfarsit am reusit sa sparg gheata. Ma grabesc ca in 30 de minute trebuie sa fug la aeroport, ma voi bucura mai mult in zilele urmatoare”.

De unde colaborarea cu Bethanie?

Bethanie joaca tatuata sub ochi

Succesul obtinut ieri reprezinta punctul culminant al unei colaborari de un an dintre Horia si americanca Bethanie Mattek Sands (26 de ani), considerata de multi drept cea mai ciudata jucatoare din circuit, ca sa nu-i spunem nebuna. Horia si Bethanie s-au “cuplat” anul trecut, la Melbourne, cand jucatorul nostru nu a putut evolua la dublu masculin, din cauza accidentarii suedezului Robert Lindstedt si si-a cautat o partenera de dublu mixt. Refuzat de mai multe jucatoare cu nume, Horia a dat din greseala peste numarul de telefon al americancei, pe care o stia foarte bine din perioada junioratului efectuat in SUA. Horia s-a inteles din prima cu Justin Sands, sotul si managerul lui Bethanie, iar la primul turneu disputat impreuna, cei doi s-au oprit in semifinale la Australian Open, fiind invinsi foarte greu, 6-2, 3-6, 9-11, de Chan Yung Jan (Taipei) si Paul Hanley (Australia).

Cu cartile la antrenamente

Horia Tecau a inceput sa joace tenis la 6 ani, dus de mana de tatal sau, Romeo, fost baschetbalist de performanta. Dupa o scurta perioada in care a cochetat cu inotul si baschetul, brasoveanul a facut senzatie la un turneu de tenis disputat in Herastrau si a fost remarcat de Ilie Nastase, fostul mare campion spunand despre el ca “este singurul care joaca cu adevarat tenis”. A fost momentul in care tanarul Tecau si-a dat seama ca efortul de a fugi la antrenamente cu cartile de scoala dupa el merita efortul si ca in tenis isi poate cladi o cariera impresionanta. De la inceput, Horia s-a remarcat mai ales ca un jucator de dublu, perechea pe care a alcatuit-o, la juniori, cu Florin Mergea ramanand in cartea de istorie a tenisului mondial. Cei doi au cucerit, printre altele, Campionatul European de juniori de la San Remo, in 1999, si Wimbledon in 2002. Tecau a trecut din 2003 la seniori, dar abia din 2009 a inceput sa joace finale, primele doua fiind pierdute (Kitzbuhel si Stuttgart). Dupa victoria de la Auckland, din ianuarie 2010, cand a facut pereche cu neo-zeelandezul Marcos Daniell, Horia a inceput sa colaboreze cu Robert Lindstedt, jucator alaturi de care formeaza una dintre cele mai bune perechi din lume la ora actuala. Tecau si Lindstedt au castigat sase turnee impreuna si au jucat alte opt finale, dintre care doua la Wimbledon. Nu in ultimul rand, Horia a castigat un turneu, Zagreb 2011, alaturi de belgianul Dick Norman.

Mattek Sands, de la Playboy la lesbianism si Superman

Mattek Sands, costumatia de la Wimbledon 2011 i-a adus o amenda de 1.000 de lire

Americanca Bethanie Mattek Sands este o figura aparte in circuitul mondial de tenis. Ea socheaza constant prin aparitiile excentrice, diferitele costumatii bizare aducandu-i constant amenzi din partea organizatorilor, dar si porecla de “Lady GaGa a tenisului”. Americanca a fost in discutii pentru a poza goala pentru Playboy, situatie care nu s-a concretizat pana acum. Suspectata deseori ca ar fi mai atrasa de femei, Bethanie s-a casatorit in noiembrie 2008 cu agentul de asigurari Justin Sands, cel care avea sa-i devina manager. Fosta locul 30 mondial la simplu, Bethanie are in palmares noua turnee castigate, toate la dublu. Anul trecut, americanca a participat la Xperia Hot Shots, alaturi de alte jucatoare printre care si Sorana Cirstea. Pentru a-si cuceri fanii, Bethanie nu a ezitat sa pozeze in costumul lui Superman, dar competitia a fost castigata, in cele din urma, de germanca Sabine Lisicki.

Si Nasty a avut o partenera ciudata

Ilie Nastase, idolul lui Horia Tecau, a castigat de doua ori Wimbledon la dublu mixt (1970 si 1972), dupa un scenariu asemanator cu cel in urma caruia brasoveanul s-a impus la Australian Open patru decenii mai tarziu. Nasty a facut pereche, mai mult din greseala, cu americanca Rosemary Casals, o jucatoare despre care s-a spus ca era cel putin la fel de ciudata si nebuna precum jucatorul roman. De altfel, presa vremii scria ca “Ilie si-a gasit o partenera pe masura atat intr-ale valorii, cat si in ale nebuniei”. Cei doi au pierdut finala de la US Open, din 1972.

author avatar
Cristi Ionita
1.747 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger