AcasăSPORTAfla cum a castigat Jenson Button Marele Premiu de Formula 1 al...

Afla cum a castigat Jenson Button Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei

Jenson Button (in dreapta) l-a batut pe Sebastian Vettel in Ungaria

Jenson Button, de la McLaren Mercedes, a castigat, ieri, Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei disputat pe circuitul de la Hungaroring.

Jenson Button (in dreapta) l-a batut pe Sebastian Vettel in Ungaria

Plecat din pole-position in Marele Premiu al Ungariei, Sebastian Vettel, campionul mondial de Formula 1, a cedat presiunii celor de la McLaren Mercedes si a pierdut sefia cursei inca din turul 5. Lewis Hamilton a facut legea pe circuit pana in turul 52, dar o penalizare pentru o manevra periculoasa l-a costat zeci de secunde.

A iesit la rampa Jenson Button, coechipierul sau, care a fructificat momentul si si-a trecut in cont al doilea succes din cariera la Hungaroring. Britanicul a fost urmat de Vettel si de Fernando Alonso. Vettel a ajuns la 234 de puncte, desi nu a mai castigat o cursa de la Valencia. Neamtul are 85 de puncte avans fata de australianul Mark Webber, colegul sau de la Red Bull Racing, si cu 88 de puncte mai mult decat Hamilton.

La constructori, Red Bull Racing a ajuns la 383 de puncte si are peste 100 de puncte in fata celor de la McLaren. Campionatul Mondial de Formula 1 ia o pauza de aproape o luna, urmatoarea etapa, Marele Premiu al Belgiei, urmand a avea loc la Spa, pe 28 august.

 

author avatar
Cristi Ionita
83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger