AcasăSPORTAfara din Liga 1! FC Vaslui ia drumul Rapidului

Afara din Liga 1! FC Vaslui ia drumul Rapidului

Fanilor vasluieni nu le vine sa creada ca echipa favorita va fi retrogradata

Gruparea FC Vaslui nu a primit licenta pentru sezonul 2014/ 2015 al Ligii 1 si va fi automat retrogradata in esalonul secund la finalul acestui an competitional.

Fanilor vasluieni nu le vine sa creada ca echipa favorita va fi retrogradata

Initial, trei cluburi din Liga 1 nu au primit licenta, insa numai FC Vaslui nu a facut apel la decizia primei instante. Spre deosebire de moldoveni, FC Brasov si Sageata Navodari au avut castig de cauza la „recurs”, primind licenta pentru a activa si sezonul viitor in Liga 1! Magdalena Filip, presedintele comisiei de fond a Sistemului National de Licentiere, a explicat ca neacordarea licentiei pentru FCVaslui a fost luata in unanimitate: „Clubul vasluian a prezentat o documentatie in care a recunoscut ca la 31 decembrie a inregistrat datorii financiare, care partial nu au putut fi achitate pana la 31 martie. Acesta a fost motivul pentru care nu a primit licenta. Vreau sa subliniez ca analizand situatia financiara a SC Vaslui in ultimii trei ani, s-a constatat o depreciere a veniturilor si o apreciere a datoriilor”. In cazul cluburilor Sageata Navodari si FC Brasov, problema a reprezentat-o initial lipsa de la dosar a acordului proprietarilor stadioanelor, conform spuselor Magdalenei Filip: „La Sageata a fost o problema pe criteriul de infrastructura, in sensul ca, desi a fost prezentat un contract de subinchiriere pentru teren, nu exista acordul proprietarului. Avand in vedere ca pana la luarea deciziei nu s-a prezentat acordul proprietarului, s-a refuzat licenta. Am inteles ca au depus acordul proprietarului la apel. Aceeasi situatie a fost si la Brasov”.

Directorul de licentiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a mentionat ca numai el poate contesta la TAS deciziile luate de Comisa de Apel a sistemului de licentiere, insa nu o va face! „FC Vaslui nu a declarat apel impotriva hotararii Comisiei de Licentiere si aceasta a devenit definitiva prin neapelare la data de 23 aprilie. FC Brasov si Sageata au declarat apel, iar in urma analizarii documentelor, s-a acordat celor doua cluburi licenta de participare la Liga 1. La TAS mai poate face apel doar directorul de licentiere”. Locul echipei vasluiene (aflata pe 5, in prezent, in Liga 1) in primul esalon va fi luat in sezonul viitor de formatia clasata pe primul loc retrogradabil, 15.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
269 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger