AcasăSPORTAfara cu Rusia de la Olimpiada!

Afara cu Rusia de la Olimpiada!

Isinbayeva e printre cele mai importante nume din atletismul rus afectate de decizia IAAF

INADO, organizatia care regrupeaza 53 de agentii nationale antidoping, intre care SUA, Marea Britanie, Franta, Germania si chiar Romania, a cerut interzicerea participarii atletilor rusi la Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio de Janeiro, invocandu-se necesitatea transmiterii unui „mesaj puternic de descurajare” catre trisori.

Isinbayeva e printre cele mai importante nume din atletismul rus afectate de decizia IAAF

„Federatia Rusa de Atletism trebuie sa fie suspendata de la Jocurile Olimpice. Coruptia in atletismul rus nu merita mai putin! Rusii nu au demonstrat ca pot trimite o echipa curata la Olimpiada, astfel ca un puternic mesaj de descurajare trebuie sa fie trimis federatiilor. Ele nu pot participa la cele mai mari competitii atunci cand actiunea antidoping a fost subminata in mod intentionat”, a precizat presedintele INADO, David Kenworthy, care conduce si Agentia Britanica Antidoping. Intrunirea agentiilor nationale antidoping a avut loc in statul american Colorado. In presa occidentala se vorbeste chiar despre posibilitatea boicotarii Jocurilor Olimpice de catre sportivii americani, francezi, nemti sau britanici in cazul in care rusii vor fi lasati sa concureze la Rio!
Vineri, Federatia Internationala de Atletism (IAAF) i-a suspendat provizoriu pe atletii rusi din toate competitiile internationale. Totusi, sunt semnale ca se va reveni asupra acestei decizii. Primul care a dat de inteles ca o Olimpiada fara sportivi rusi este de neconceput a fost chiar Thomas Bach, presedintele Comitetului Olimpic International.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger