AcasăSPORTAfaceristul german Lutz Stache, omul din spatele preluarii "U"Cluj

Afaceristul german Lutz Stache, omul din spatele preluarii „U”Cluj

PARTENERI. Lutz Stache, alaturi de de Laurentiu Reghecampf, in timpul tratativelor cu Rapid

Bun prieten cu Reghecampf, inca de pe vremea in care Laurentiu evolua la Energie Cottbus, afaceristul Lutz Stache este omul din spatele preluarii Universitatii Cluj. Impreuna cu mai multi investitor germani, Stache vrea sa listeze clubul ardelean la bursa si sa vanda actiuni suporterilor, dupa modelul FC Barcelona sau Real Madrid.

PARTENERI. Lutz Stache, alaturi de de Laurentiu Reghecampf, in timpul tratativelor cu Rapid

In 2009, familia Prodan-Reghecampf propunea un nou investitor pentru FC Rapid. Omul de afaceri Lutz Stache dorea sa cumpere de la George Copos gruparea din Giulesti. Insa, dupa ce  presedintele Grupului AHG a solictat un audit la clubul bucurestean, afacerea a picat. Ulterior, cu banii lui Stache, Ana Maria si Laurentiu au incercat preluarea formatiei FC Snagov, dar nici aceasta actiune nu s-a dovedit a avea succes.

Megaproiect pe banii nemtilor

RAPIDIST. Stache, in octombrie 2009, la un meci in Giulesti cu CFR Cluj. Undeva in dreapta se afla George Copos

Pentru afaceristul german, achizitionarea Universitatii Cluj a venit ca o pleasca. Un club ieftin (Florian Walter a cerut 3,5 milioane de euro in schimbul cedarii pachetului majoritar), extrem de iubit in Ardeal si cu cel mai mare stadion din Liga 1. Ana Maria Prodan a fost impinsa in fata, pentru a realiza strategia manageriala, sexy-impresara primind misiunea de a se intalni cu fanaticii suporteri clujeni, cu care sa realizeze o punte de comunicare. Initial, ultrasii de pe „Ion Moina” au fost destul de reticenti, explicandu-i bucurestencei ca trebuie sa confirme cu fapte, nu cu vorbe. Intre timp, atmosfera la Cluj s-a domolit, sotia antrenorului Stelei preluand deja prerogativele de manager general la club.

Universitatea, back-up pentru Reghe

Din cate se pare, grupul condus de Lutz Stache doreste o investitie majora la „U”Cluj, afacerea incluzand listarea clubului la bursa – dupa modelul Real Madrid si/sau FC Barcelona, fanii urmand sa cumpere actiuni pentru a deveni „socios”. Sursele din anturajul familiei Reghecampf – Prodan afirma ca una dintre persoanele chestionate asupra lotulului de jucatori, cu care „U”Cluj va ataca noul sezon in Liga 1, este insusi antrenorul Stelei, Laurentiu Reghecampf, acesta sugerandu-i sotiei profilul fotbalistilor de care este nevoie la echipa. Acest lucru confirma zvonurile potrivit carora, pentru Reghecampf, Universitatea Cluj reprezinta barca de salvare in cazul in care relatia cu Gigi Becali in Ghencea va exploda. Antrenorul „ros-albastrilor” stie ca soarta lui la Steaua depinde de rezultate, o eventuala demitere gasindu-si rezolvarea intr-o mutare rapida la Cluj.

author avatar
Sebastian Stan
2.839 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger