AcasăSPORTAfacere de 700 de milioane de dolari!

Afacere de 700 de milioane de dolari!

Noua Zeelanda va gazdui, in perioada 9 septembrie – 23 octombrie, Cupa Mondiala de rugby, eveniment ce ii va aduce peste 500 de milioane de dolari.

Stadionul Eden Park din Auckland, gazda finalei

A saptea editie a regalului rugbystic mondial va avea loc timp sapte week-end-uri, intre 9 septembrie si 23 octombrie a.c, in Noua Zeelanda. Pentru a organiza evenimentul, tara din sud-vestul Oceanului Pacific a investit peste 250 de milioane de dolari in infrastructura si renovarea stadioanelor. Suma nu va fi recuperata in plan sportiv (vanzarea de bilete la meciuri sau drepturi tv), dar castigurile in plan economic vor fi substantiale. Concret, organizatorii si-au asumat pierderi de 39 de milioane de dolari.

All Blacks spera sa profite de avantajul terenului propriu pentru a castiga competitia

Doua treimi din suma investita va fi acoperita de Guvern, iar o treime de catre Federatia de Rugby de la Wellington. Suma pare insignifianta in conditiile in care Alan Bollard, guvernatorul Bancii Nationale a Noii Zeelande, a anuntat ca, in plan economic, tara va obtine circa 700 de milioane de dolari de pe urma gazduirii acestui mare eveniment. Banii vor fi obtinuti din serviciile comandate de cei 85.000 de turisti asteptati special pentru Cupa Mondiala (cazare, consum, suveniruri etc).

Cupa “William Webb Ellis” va fi acordata echipei invingatoare

Cu o luna inainte de startul turneului, cele mai multe bilete au fost cumparate de australieni si francezi. Cupa Mondiala va produce in Noua Zeelanda peste 4.000 de locuri noi de munca, temporare sau permanente. Este de asteptat ca cele 48 de meciuri de la turneul final sa adune un numar total de peste 4 miliarde de telespectatori.

Romania, printre cele mai sarace participante

”Stejarii” trebuie sa faca o figura frumoasa, chiar si in absenta lui Socol (cu fata)

„Stejarii” vor fi sustinuti de aproximativ 100 de persoane la fiecare meci, fanii Romaniei si cei ai Namibiei cumparand cele mai putine bilete la turneul final. Situatia este de inteles, tinand cont de distanta dintre Romania si Noua Zeelanda, costurile excursiei (transport cu avionul, cazare etc) si efectele crizei economice. Romania a fost repartizata in Grupa B, unde va infrunta Scotia (10 septembrie – Invercargill), Argentina (17 septembrie – Invercargill), Anglia (24 septembrie – Dunedin) si Georgia (28 septembrie – Palmerston North).

author avatar
Cristi Ionita
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger