AcasăSPORTAdrian Ungur se vaita ca un an de tenis il costa 50.000...

Adrian Ungur se vaita ca un an de tenis il costa 50.000 euro!

Intre doua antrenamente si un meci impotriva nordicilor la Cupa Davis, Adrian Ungur si-a facut timp de cateva dezvaluiri interesante despre viata unui jucator mediocru de tenis.

Doua puncte a adus Ungur Romaniei in confruntarea castigata cu 5-0 impotriva Danemarcei

La momentul actual, Adrian Ungur este, dupa Victor Hanescu, cel mai bine clasat jucator roman din ierarhia ATP (locul 103), dar ambitiile sale pentru 2013 sunt mari: pitesteanul planuieste sa acceada intre primii 60 de jucatori ai planetei pentru a-si asigura constant prezenta directa pe tablourile principale ale turneelor importante din circuit! Contrar asteptarilor, Ungur sustine ca tenisul inseamna mai degraba satisfactii sufletesti decat financiare, „doar tenismenii de top au profituri considerabile”: „Pe mine, un sezon competitional ma costa cam 50.000 de euro. Iar aici includ doar cazarile, biletele de avion si echipamentul”. Si, totusi, datele financiare furnizate de ATP par a-l contrazice pe ginerele lui Ilie Balaci (probabil, cel mai bogat antrenor roman!), care numai in 2012 (cel mai bun an din cariera) a strans 150.000 de euro din participarile sale la 29 de turnee. Din acesti bani, Adrian Ungur isi plateste staff-ul tehnic, dar si taxele si impozitele la stat.

La un pas de retragere in 2007

Adrian Ungur recunoaste ca cel mai dificil moment al carierei a fost in urma cu 5 ani, cand o operatie la cotul drept l-a facut sa stea departe de teren aproape doi ani. Afectiunea unui nerv il facea sa nu mai simta trei degete de la mana dreapta, cea cu care loveste mingea, iar problema care l-a pus serios pe ganduri in ceea ce priveste continuarea carierei. Pana la urma ginerele lui Balaci s-a recuperat, a revenit in tenis, iar acum este om de baza la echipa de Cupa Davis a Romaniei, calificata in turul II al Grupei I Euro-Africane.

author avatar
Cristi Ionita
561 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger