AcasăSPORTAdrian Anca – campion la fotbal in 2008, agricultor in 2011

Adrian Anca – campion la fotbal in 2008, agricultor in 2011

Anca a marcat 47 de goluri pentru CFR in 118 meciuri

Retras din activitate, Adrian Anca este mandru si bucuros ca toata vara si-a petrecut-o „cutreierand campul, calare pe combina”.

Anca a marcat 47 de goluri pentru CFR in 118 meciuri

Retras din activitatea sportiva in urma cu un an, Adrian Anca (35 de ani) este un personaj atipic pentru un fost fotbalist: in locul Scolii de Antrenori, a preferat munca ogorului. Toata vara s-a ocupat cu treieratul graului, iar acum asteapta culesul porumbului. „Fac bani mai multi decat daca as fi ramas in fenomen”, afirma atacantul care, in 2008, contribuia prin golurile sale la castigarea primului titlu din istoria CFR-ului. Vremurile cand lumea il striga „Caniggia” le-a uitat, acum, taranii din judetul Bihor i se adreseaza cu apelativul „Boieru'”. „Gata! S-a terminat cu fotbalul! Am trecut la munca de jos si nu mi-e rusine s-o spun. Am o firma care se ocupa de agricultura. Toata vara am stat cocotat pe combina, fiind ocupat cu treieratul. Castig mai bine din agricultura decat din fotbal”, declara Adrian, a carui singura informatie legata de Liga 1 este ca Dinamo conduce in clasament: „N-am avut timp sa urmaresc ce se petrece prin campionat. Nu cunosc echipele, nu stiu transferurile, nimic, nimic! Ce-am vazut, doar ca Dinamo e pe primul loc, atat!”.

Atac la vita de vie

In primavara anului viitor, Adrian Anca vrea sa forteze intrarea pe piata vinului. Va planta vita nobila de vie prin accesarea unor fonduri europene. Ca orice afacere, se asteapta la profit, asta, insa, abia dupa o trei-cinci ani, atat cat ii trebuie vitei de vie sa rodeasca. „Planurile mele sunt legate acum de vita de vie. Voi cultiva o suprafata mare pentru ca vreau sa fac treaba si in acest domeniu. Proiectul este generos si sunt convins ca va fi si profitabil”, precizeaza Anca.

Iuliu Muresan i-a inchis usa-n nas

Chiar daca a marcat 47 de goluri pentru CFR in cele cinci sezoane petrecute in „Gruia”, Anca tot nu i-a convins pe „feroviari” ca merita sa fie pastrat in cadrul clubului. Si-a dorit sa predea la o grupa de copii si juniori, dar …”n-a fost sa fie”: „Orice fost fotbalist se gandeste ca poate sa castige un 8.000 – 10.000 de euro pe luna. As fi putut sa fiu antrenor, ca am chemare pentru asa ceva, dar nu s-a putut la CFR. Atunci am luat decizia sa ma retrag acasa si sa-mi fac un alt drum in viata”. Mai pastreaza o singura legatura cu fotbalul: este consultat la formatia Bihorul Beius.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.079 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger