AcasăSPORTAdraian Mutu, antrenor-jucator la Ajaccio!

Adraian Mutu, antrenor-jucator la Ajaccio!

Fotbalistul roman a fost desemnat de catre presedintele Alain Orsoni sa pregateasca ultima partida de campionat din acest an. „Briliantul” nu va face strategia duelului cu Rennes de unul singur: va fi ajutat de fostii secunzi ai lui Alex Dupont.

Desi a venit doar de patru luni la Ajaccio, Mutu conduce vestiarul corsicanilor

Alain Orsoni, boss-ul gruparii corsicane, i-a bagat in sedinta pe jucatorii de la AC Ajaccio. Presedintele le-a explicat fotbalistilor ca, impreuna cu staff-ul tehnic, trebuie sa faca pe dracu in patru pentru a aduce victoria in partida cu Rennes, programata sambata in etapa 19 din Ligue 1, ultima din acest an.

Paganelli si Mutu se gandesc cum sa obtina trei puncte cu Rennes

Orsoni l-a responsabilizat pe Adrian Mutu cu statutul de antrenor din teren, „Briliantul” fiind cel care va alege tactica confruntarii de pe „Stade François Coty”, impreuna cu secunzii lui Alex Dupont, antrenorul demis in urma cu cateva zile. Astfel, de pregatirea fizica se vor ocupa Stephane Paganelli si Thierry Debes, presedintele lasandu-le tuturor de inteles ca nu vrea sa fie dezamagit inainte de Sarbatori. In alta ordine de idei, Alain Orsoni a povestit cum a ajuns la concluzia ca trebuie sa-l demita pe „principalul” Alex Dupont, atacantul Adrian Mutu fiind unul dintre cei chestionati in luarea acestei hotarari. „Eu nu am vrut sa schimb antrenorul, am refuzat tot timpul aceasta idee. Intr-un final, am stat de vorba cu trei jucatori, liderii vestiarului, pentru a vedea si ceea ce isi doreste grupul. Ei mi-au dat de inteles ca vor o schimbare”, a punctat Orsoni.

Daca treaba merge bine, „Briliantul” ar putea deveni „principal”

Jucatorii trebuie sa-si justifice salariile care sunt platite la zi, iar Adrian Mutu este responsabil cu schimbarea atitudinii in vestiar, omul care trebuie sa gaseasca cuvintele potrivite pentru a-si motiva colegii, avand in vedere experienta sa. Daca treaba merge bine, „Briliantul” s-ar putea trezi cu o propunere “full-time” si ar putea deveni antrenor mai repede decat s-ar astepta, dupa modelul Ruud Gulit sau Gianluca Vialli, cand cei doi erau si antrenori principali si jucatori activi la Chelsea Londra. Problema este ca pitesteanul nu detine faimoasa licenta PRO, dar, la urma-urmei, in Corsica e permis orice! Dupa 18 runde in Ligue 1, AC Ajaccio este pe locul 14 din 20 de echipe, la trei puncte in fata lui Sochaux (18), ocupanta primei pozitii care duce in esalonul secund.

author avatar
Sebastian Stan
341 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger