AcasăSPORTAdidas baga un miliard de euro in brandul Manchester United!

Adidas baga un miliard de euro in brandul Manchester United!

In plin razboi Real Madrid – FC Barcelona pentru suprematie, Manchester United demonstreaza ca ramane cel mai puternic brand din fotbal pe plan mondial.

Chiar daca olandezul Louis van Gaal inca nu a reusit sa redea gloria pierduta o data cu retragerea managerului scotian Alex Ferguson, „diavolii rosii” continua sa domine piata cererilor in ceea ce priveste interesul pentru fotbal. O demonstreaza contractul semnat cu Adidas, care va intra in vigoare de la 1 iunie 2015.

Magazine in toate marile capitale europene

Specialistii in economie sustine ca parteneriatul Manchester United – Adidas va avea un impact incredibil in tot sportul britanic. Si nu numai! Nemtii pun la bataie un miliard de euro pentru tot ce inseamna brandul Manchester United. Vor fi deschise magazine cu sute de produse pentru fani in toate marile capitale europene, dar se au in vedere si metropolele de peste Ocean si din Asia, acolo unde M.U. are milioane de fani.

Victime colaterale: Andy Murray si nationala de cricket a Angliei

Asadar, strategia de dezvoltare a colosului german se va axa din 2015 in jurul brandului Manchester United, ceea ce produce, inevitabil, „victime colaterale”. In primul rand, va avea de suferit Andy Murray, finalist la Australian Open, primul turneu de Grand Slam pe 2015. Jucatorul scotian ramane sigur fara contractul cu Adidas, dovada refuzul nemtilor din aceasta iarna de a renegocia contractul, scadent in prima jumatate a acestui an.
Fara bani de la Adidas ramane si nationala de cricket a Angliei, dar si echipa de rugby Irish Lions.

Nike ramane doar cu FC Barcelona

Imbracati din 2003 de compania americana Nike, englezii de la Manchester United au ales sa se intoarca la sponsorul vestimentar traditional. Adidas a oferit echipament multi ani „diavolilor”, doar strategia de marketing de la inceputul anilor 2000, care prevedea „atacarea” pietei americane, determinandu-i pe oficialii de pe „Old Trafford” sa semneze cu Nike. Iata ca dupa mai bine de 10 ani, lucrurile se reaseaza, iar Adidas isi recastiga baza din Manchester. Cu ce pret, vom vedea mai jos.
Pentru Nike, costurile pierderii acestui contract se masoara in cifre cu sase zerouri in coada! Pe piata europeana, le ramane un singur gigant din fotbal: FC Barcelona. Dar si aici sunt emotii, deoarece vedeta Lionel Messi are contract cu Adidas (!) si se fac presiuni pentru ca clubul catalan sa semneze si el cu firma germana.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
290 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger