Adi Popa si ai sai

Adi Popa a fost coautor la golul lui Hamroun

Pe Arena Nationala, in prezenta a peste 45.000 de spectatori platitori, care i-au varat in desaga vreun milion si jumatate de euro latifundiarului Gigi Becali, Steaua a infrant campioana Europei – Chelsea -, dupa un joc foarte bun, in care fotbalistii din Ghencea au dovedit ca au clasa continentala si ca pot aduce in sufletele iubitorilor acestui sport o bucurie indelung asteptata.

Adi Popa

Am privit cu emotie acest meci, cunoscand forta echipei venite de peste Canalul Manecii la Bucuresti, formatie care se poate mandri cu multi jucatori de exceptie. Partida a inceput cu atacurile sustinute ale baietilor lui Reghecampf, care s-au daruit pana la sacrificiu. In replica, englezii, surprinsi, au reactionat cand si cand, mai ales prin Torres, un jucator tehnic si cu o viteza deosebita, dar care n-a izbutit sa-si faca jocul din pricina blocului format de aparatorii nostri. Si iata ca, in minutul 33, Latovlevici (cel care fusese pus pe faras si scos la mezat cu cateva luni in urma!) trimite o pasa de exceptie in careul adversarilor, unde Rusescu este trantit de nefericitul Bertrand, situatie care-l determina pe arbitrul rus Karasev sa acorde lovitura de la punctul cu var. Rusescu inscrie, cu toata incercarea de a se opune a portarului Cech, care „a fost pe minge”, dar sutul fotbalistului stelist a semanat cu un glont imposibil de oprit. Dupa 1-0, antrenorul britanicilor, Rafa Benitez, a inceput sa se agite, hotarand sa-si impinga mai insistent trupa spre poarta noastra, dar Szukala (exceptional!), acompaniat de ceilalti aparatori, i-a dejucat toate incercarile distinsului tehnician.

In repriza a doua, Reghecampf a schimbat tactica, voind sa apere zestrea de un gol, dar si incercand prin contraatacuri sa mareasca diferenta. A fost o strategie buna, fiindca englezii, vazandu-se condusi, au iesit la bataie, ei reusind de cateva ori sa-i intinda strasnic oasele lui Tatarusanu, aflat intr-o zi de exceptie, dar in acelasi timp permitand contraatacuri periculoase atacantilor nostri. Dar nu numai portarul stelist a fost intr-o forma deosebita. Toti jucatorii lui Laurentiu Reghecampf au stralucit. Adi Popa prin driblinguri si viteza, Latovlevici prin incursiunile sale si prin pasele trimise, Rusescu prin daruire, Szukala, Chiriches si Rapa prin siguranta aratata, Bourceanu si Pintilii, doi cerberi care au deposedat si au impins mingea spre poarta lui Cech, Chipciu prin cele cateva incursiuni si incercari de a introduce mingea in plasa londonezilor, iar Dodel Tanase prin driblingurile si suturile trimise. Au fost si greseli, dar neimportante. Steaua a jucat ca o mare echipa, in viteza, cu pase precise, cu schimbari tactice surprinzatoare, cu o pregatire fizica foarte buna care, de altfel, i-a permis sa faca fata furtunii declansate in repriza secunda de simbriasii lui Abramovici. Se poate spune ca ambele echipe au batut cu multa osardie mingea, care, din aceasta pricina, in minutul 65 a cedat suturilor necrutatoare, spargandu-se! Chiar daca victoria echipei sale a fost una de exceptie, Gigi Becali a fost destul de rezervat in declaratii. Probabil ca il ingrijoreaza jocul retur din capitala Angliei. Si pe noi ne cam pune pe ganduri, dar speram!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
448 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger