AcasăSPORTAdevărul din spatele unei decizii cotroversate. Cine l-a făcut pe Mircea Lucescu...

Adevărul din spatele unei decizii cotroversate. Cine l-a făcut pe Mircea Lucescu să se răzgândească

Lucescu ramane un antrenor de legenda in Turcia

După multe mesaje din partea suporterilor de la Dinamo Kiev care îi solicitau lui Mircea Lucescu să demisioneze de la conducerea echipei de fotbal, acesta a fost pe punctual de a da curs acestor cereri.

Doar patronul clubului a avut convingerea ca Lucescu să rămână în continuare antremorul de la Dinamo Kiev.

Înainte de a lua hotărârea definitivă, Mircea Lucescu a trimis patronului acestui clubun mesaj în care-și anunță demisia.

Mesajul lui Mircea Lucescu

„Cu părere de rău am hotărât să renunț la posibila colaborare cu Dinamo Kiev. Mulțumesc familiei Surkis pentru încrederea acordată și invitația făcută, dar îmi este imposibil să pot activa într-o atmosferă de ostilitate venită mai ales din partea acelei grupări de suporteri Ultras, de a cărei susținere echipa are atâta nevoie în momentele de încleștare sportivă.

N-am fost niciodată un laș, am acceptat provocările sportive, dovadă trecerea de la Galatasaray la Beșiktaș sau de la Dinamo București la Rapid București, cu suporteri într-o mare rivalitate, dar corecți, care m-au primit cu speranță și cu brațele deschise și cu care am reușit cucerirea titlurilor din țările respective.

Nu pot să accept ca propriii fani să acționeze împotriva intereselor clubului. Cred că era momentul să se producă o schimbare care să provoace emulație, entuziasm, motivație și care să readucă echipa la nivelul la care tradiția și istoria acestui club îi dau dreptul.

Venirea mea la Dinamo Kiev n-are nici o legătură cu valoarea contractului, banii au fost ultima mea preocupare.

Îmi doream să mă întorc în fotbal, în Ucraina, unde am cunoscut atâtea satisfacții, să intru din nou în atmosfera aceea atât de palpitantă și plină de neprevăzut care este fotbalul. O făceam cu entuziasm, cu deplină încredere în potențialul tinerilor jucători ucraineni, mulți dintre ei componenți ai selecționatelor naționale.

Îmi doream o competiție așa cum a fost cu ani în urmă, care să electrizeze tribunele. Ucraina merita asta”, scria Mircea Lucescu.

Cum a văzut mesajul românului, patronul lui Dinamo Kiev a pus mâna pe  telefon și l-a sunat pe antrenor. I-a explicat că nu este cazul unei decizii radicale și că o mână de oameni nu poate să schimbe nimic din tot ce au discutat și pus la cale deja.

După ce a observat că Surkis este extrem de implicat și că nici nu concepe un refuz, Mircea Lucescu a fost de acord să plece la Kiev. Marți, reputatul tehnician român va fi, cel mai probabil, prezentat oficial, potrivit playtech.ro

author avatar
Eli Dan Davidescu
204 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger