AcasăRecomandariAdevaratul plan al campioanei pentru "mercato" din iarna Steaua do Brasil

Adevaratul plan al campioanei pentru „mercato” din iarna Steaua do Brasil

Fara mari sperante de calificare in primavara europeana, dupa „dubla” cu FC Basel, oficialii campioanei Steaua fac, deja, planuri pentru 2014, an cu obiective la fel de importante: titlul si calificarea in grupele Ligii Campionilor.

Eric este cel mai tehnic mijlocas din Liga 1 al momentului

Doua infrangeri la scor, cu Schalke si Chelsea, plus remize juste cu FC Basel, l-au convins pe Laurentiu Reghecampf ca, pentru a face fata in Liga Campionilor, trebuie mai mult decat o buna pregatire fizica; fotbalul nu este atletism, drept pentru care nu intotdeauna castiga cel care a alergat mai mult. Situatia s-ar putea schimba din ianuarie, cand se deschide perioada de „mercato”. Reghecampf si Mihai Stoica planuiesc o campanie incredibila de achizitii, cu brazilienii Eric de Oliveira si Wesley Lopes in prim-plan. Cei doi vor alcatui, impreuna cu Cristi Tanase, poate cea mai fantezista linie de mijloc vazuta in ultimii ani in Liga 1, una de care doar Rapidul lui Peseiro a mai dispus, in 2008, cand pe teren erau Cesinha, Spadacio si Julio Cesar!

Din cate se zvoneste, transferul lui Eric a fost ordonat chiar de Gigi Becali. Din Penitenciarul de la Poarta Alba, finantatorul a urmarit evolutia perlei Pandurilor in Liga Europa, golul marcat Fiorentinei determinandu-l sa ordone cumpararea jucatorului.

Wesley, golgeterul strain all-time al campionatului

„As veni in Ghencea”

Problemele pe care le intampina presedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, retinut intr-un dosar instrumentat de procurorii din Targu Jiu, l-au determinat pe Eric sa ia cat se poate de in serios oferta Stelei. Intr-o declaratie data DigiSport, brazilianul admite ca n-ar refuza echipa campioana: „In vara am avut o legatura cu Steaua, dar nu s-a reusit transferul de la Gaz Metan din motive financiare. N-a fost vina mea, eu eram multumit de oferta, cluburile nu s-au inteles. Orice jucator si-ar dori sa joace la Steaua, o trupa cu performante importante in Europa. Daca se intelege cu Pandurii, eu as veni in Ghencea. Vreau sa ajung acolo, dar nu depinde doar de mine”.

Nu-l mai vor pe Tatarusanu!

Tanase, "tatic" in banda stanga a Stelei

Titularul echipei nationale nu mai este dorit in Ghencea! Dupa cinci ani petrecuti la echipa, Ciprian Tatarusanu are liber sa plece in alta parte, sustine managerul general Mihai Stoica: „Chiar Tatarusanu vorbeste foarte mult ca Steaua nu acorda atentie centrului de copii si juniori si nu este interesata de juniorii care cresc aici. Acum avem un portar de 19 ani, Valentin Cojocaru, in care cred mai mult decat am crezut in Arlauskis atunci cand l-am adus la Unirea Urziceni. Tatarusanu si-a facut datoria pe deplin la Steaua, are cinci ani de cand e aici. Doar daca Gigi Becali va considera ca nu trebuie sa riste cu promovarea acestui copil, lui Tatarusanu i se va face o oferta”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
400 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger