AcasăSPORTAcum e momentul! Alături de Nechita!

Acum e momentul! Alături de Nechita!

A crescut practic sub ochii mei… De acum 11 ani, când flerul antrenorului Adrian Lăcătuș a adus-o la București. Aici unde deja Maria Claudia Nechita, născută pe 15 august 1993 este din 2011 componentă de bază a Clubului Sportiv al Armatei, Steaua, dar și a lotului național.

Claudia Nechita antrenată de 10 ani de soții Mihaela și Adrian Lăcătuș

Iar de când Lăcătuș,”părintele” boxului feminin de la noi a adus-o de la Câmpulung Muscel, acolo unde a fost descoperită de primul său antrenor, Gheorghe Vladu, Nechita nu a ratat nimic. Poate doar bucuria de a participa la Olimpiada de la Tokyo alături de cea mai bună prietenă a sa de la lot și din viața de toate zilele, Lăcrămioara Perijoc, cea care din păcate s-a accidentat la Paris. În rest însă, de când a intrat pe mâna ”maistrului” Lăcătuș și a soției sale, campiona mondială Mihaela Lăcătuș, Nechita a luat tot ce se putea lua! 10 titluri naționale și 10 locuri 1 la Cupa României, în cei 10 ani de când a venit la Steaua! Iar modul în care și- a câștigat locul pentru Olimpiada de la Tokyo, spulberând la Paris campioanele Turciei și Germaniei cu 5-0 arată că ”nebunia” lui Lăcătuș nu a fost în zadar!

Fata de aur a boxului marea speranță pentru Tokyo

Și nici eforturile celor câțiva inimoși care au ținut în toți acești ani sus steagul boxului românesc. Pentru că acum este momentul să luăm Aurul la Tokyo! Pentru că Nechita poate! Dacă și noi putem să fim alături de ea, din toate punctele de vedere, de la cel sportiv la cel financiar. Iar această ”fată de aur” care a muncit la câmp și la strânsul fânului înainte de a ajunge o mare campioană o merită cu prisosință!

Hai că se poate!

Adusă la 57 de kilograme, Nechita a arătat la Paris că a atins apogeul maturității fizice și psihice. Pentru că, pe lângă talentul înăscut și voința de fier cu care în ultimii 10 ani a petrecut zilnic câte 5 ore în sală, Nechita are acum un atu care de obieci le lipsește sportivilor români din sporturile de contact. O forță fizică absolut impresionantă, câștigată în 10 ani de dat în sac! Și dacă a ajuns până aici, la un singur pas de marele vis al unei medalii olimpice este și pentru că Mihaela și Adrian Lăcătuș au investit în ea nu doar pasiune, dar i-au oferit și liniștea unei adevărate familii, chiar la ei acasă. Dar și pentru că oameni ca George Boroi a rămas ”comandantul” boxerițelor noastre și după ce a fost avansat de la Steaua la Comitetul Olimpic Român. Cerând în schimb doar o medalie olimpică la Tokyo! La fel ca și ceilalți care, de atâția ani au susținut cât au putut boxul feminin. Cel pe care Lăcătuș nu doar că l-a ținut în viață, dar uite că l-a dus la o nouă Olimpiadă! De acolo de unde Nechita NU are cum să nu se întoarcă fără medalie! Numai că vremea pozelor și a felicitărilor deja a trecut. Nechita este din nou în sală! Și cei care o pot ajuta să ne aducă aurul olimpic trebuie să se implice și să o facă! Iar dacă lista sponsorilor principalelor contracandidate de la Tokyo pare una copleșitoare, Nechita merită barem să simtă, acum, înainte de plecarea la Tokyo, că nu este nici ea chiar singură! Hai că se poate! Hai cu aurul!

author avatar
Catalin Tache
669 afisari

3 COMENTARII

  1. Piti’ esti atat de aproape, încât chiar si eu simt miros de aur! Te așteptăm cu aur la Câmpulung! Felicitari întregii echipe, care au fost și încă sunt alaturi de tine!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger