AcasăSPORTActiunile din instanta au condamnat Craiova

Actiunile din instanta au condamnat Craiova

Membrii Comitetului Executiv ai Federatiei Romane de Fotbal au votat, miercuri, dezafilierea clubului Universitatea Craiova.

Acestia au luat decizia la propunerea facuta de Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal. Acesta il somase pe Adrian Mititelu sa-si retraga plangerile depuse la instante civile impotriva FRF si a selectionerului Victor Piturca.

Finantatorul clubului din Banie a avut la dispozitie aproape doua saptamani sa-si retraga plangerile, dar a refuzat, astfel ca membrii Comitetului Executiv au continuat demersul de dezafiliere a clubului din Banie.

Decizia de astazi a Comitetului Executiv trebuie aprobata in maxim 15 zile de Adunarea Generala a Federatiei Romane de Fotbal. Finanţatorul Universităţii Craiova a deschis mai multe acţiuni în instanţă, contestând unele decizii ale comisiilor FRF şi LPF luate în defavoarea clubului său. Totodată, Mititelu susţine că a depus plângeri la Parchet şi la DNA împotriva unor oameni de fotbal, pe care îi acuză de constituire în „grup infracţional” în scopul controlării fotbalului românesc.

Infiintata in 1948, Universitatea Craiova a fost de patru ori campioana nationala la fotbal, a castigat sase Cupe ale Romaniei si a fost prima echipa din Romania ajunsa in semifinalele unei cupe europene, oltenii ajungand in semifinalele Cupei UEFA, in 1983.

author avatar
Cristi Ionita
97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger