AcasăSPORTAcoperire media la Jocurile Olimpice Londra 2012 va fi totala: Se transmite...

Acoperire media la Jocurile Olimpice Londra 2012 va fi totala: Se transmite tot!

Olimpiada de la Londra va fi acoperita in intregime de mass-media

Jocurile Olimpice din 2012 vor bate toate recordurile de audiente. Aproape cinci miliarde de oameni se vor uita la ceremonia de deschidere, conform primelor estimari.

Olimpiada de la Londra va fi acoperita in intregime de mass-media

In 2000, 3,7 miliarde de telespectatori din lumea intreaga au urmarit ceremonia de deschidere, cifra crescand la 4,3 miliarde in 2008, cand Olimpiada a fost organizata de Beijing. Londra 2012 va fi un eveniment nemaiintalnit, cu peste 50% din populatia planetei conectata la acest regal sportiv.

Gigantul american NBC va deplasa 2.700 de jurnalisti in Marea Britanie pentru a acoperi toata competitie; BBC-ul are pregatiti 800 de ziaristi pentru J.O, iar agentiile de presa Associated Press si France Press mizeaza pe cate 200, respectiv 150 de gazetari. In cifre, NBC va difuza – pe diferite platforme (TV, Internet, telefonie mobila etc) – 5535 de ore de emisie numai despre Olimpiada, asta insumand 8 luni de privit non-stop la J.O! Pentru competitia de la Londra sunt acreditati 28.000 de reprezentanti mass-media. O alta premiera este data de transmisia pe Internet a fiecarui concurs, „niciun minut din fiecare competitie in parte” nu va fi ratat, dupa cum sustin organizatorii.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
286 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger