AcasăSPORTACCIDENT IN UNGARIA: Soferul de TIR nu ar fi adormit la volan

ACCIDENT IN UNGARIA: Soferul de TIR nu ar fi adormit la volan

Conform unor persoane apropiate soferului aflat la volanul TIR-ului implicat in accidentul din Ungaria, se pare ca acesta nu adormise in timp ce conducea autovehiculul, asa cum s-a banuit initial.

Firma care detine camionul implicat in accidentul din Ungaria se numeste Transalex si are sediul intr-un apartament dintr-un bloc din municipiul Arad, iar soferul plecase in cursa duminica seara, la ora 22.00, transportand componente pentru mobilier din Arad in Germania.

Firma este detinuta de un fost politist de frontiera si de mama acestuia, femeia declarand ca soferul TIR-ului nu era obosit, pentru ca a plecat in cursa duminica seara, la ora 22.00, si a vorbit cu el la telefon cu cateva minute inainte de producerea accidentului.

Femeia a spus ca soferul a iesit din tara prin Vama Nadlac, in cursul noptii.

Accident grav in Ungaria: 14 romani au murit in urma unui accident rutier!

„Nu era obosit, nu cred ca avea cum sa adoarma la volan, l-am contactat cu putin inainte de producerea accidentului si era in forma, chiar bine dispus”, a declarat femeia, Maria Fratila.

Ea a spus ca este proprietara a firmei de transport impreuna cu fiul ei, Alexandru Fratila.

Alexandru Fratila este fost politist de frontiera din Arad, care a fost demis in 28 februarie 2011, dupa ce a fost condamnat definitiv pentru ucidere din culpa, in urma unui accident rutier.

„incetarea raporturilor de serviciu a avut loc ca urmare a condamnarii prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru ucidere din culpa. Condamnarea a fost la doi ani de inchisoare cu suspendare”, a declarat Octavian Tocaciu, purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Arad.

Fostul politist de frontiera a fost implicat intr-un accident rutier soldat cu moartea unui barbat.

Referitor la soferul TIR-ului implicat in accidentul din Ungaria, acesta are 31 de ani, se numeste Ovidiu Munteanu si lucra la firma din Arad de trei ani. El a fost grav ranit in urma accidentului.

Seful Biroului Drumuri Europene si Nationale din cadrul Politiei Rutiere Timis, Gheorghe Moldovan, care a ajuns la locul accidentului impreuna cu alti trei politisti din Timis, pentru a ajuta la identificarea victimelor, declara ca Politia Timis a fost informata despre accident de catre autoritatile ungare, care au cerut sprijin la fata locului.

Moldovan preciza ca accidentul s-a petrecut dupa ce soferul unui autocamion a adormit la volan si a intrat cu masina pe contrasens, unde a lovit un microbuz inmatriculat in judetul Arges.

In urma accidentului si-au pierdut viata 14 romani care se aflau in microbuz. De asemenea, soferul camionului si un pasager au fost raniti, fiind transportati la spitalul din Szeged.

Razvan Ciolca, consul la Consulatul General al Romaniei de la Szeged, a mentionat ca au fost identificate patru dintre victimele accidentului, cele care aveau asupra lor cartile de identitate, ceilalti pasageri ai micobuzului avand documentele in bagaje. in cazul celor patru victime identificate, s-a luat legatura cu familiile.

El a spus ca un reprezentant al Consulatului se afla la Politie pentru identificarea celorlalte victime.

El a mentionat ca urmeaza sa fie facuta autopsia victimelor, avand in vedere faptul ca moartea a fost violenta. Un membru al familiei fiecarei victime urmeaza sa ia legatura cu o firma de pompe funebre, iar Consulatul va asista familiile in a contacta aceste firme si in obtinerea actelor, repectiv certificat de deces si acte de inhumare. De asemenea, Consulatul va acorda pasapoartele mortuare in regim de gratuitate.

Purtatorul de cuvant al MAE, Doris Mircea, preciza ca autotrenul venea dinspre Arad si se indrepta catre Budapesta, iar microbuzul venea de la Valencia, cu destinatia Bucuresti.

 

author avatar
Ciprian Purice
2.546 afisari

4 COMENTARII

  1. Aproape ca nu mai este nimic de spus..cand te gandesti ca fiecare venea acasa cu bucuria revederii celor dragi,cu dorinta de a-si realiza parte din visuri ,cu speranta rezolvarii diverselor probleme, etc ..si totul s-a anulat definitiv si iremediabil..atatea vieti pierdute din vina unui sofer care nu s-a odihnit inainte de-a pleca in cursa … Ce ma uimeste insa este ceea ce am citit despre patronul TIR-ului( nu ca ar avea vreo legatura cu accidentul ).Fost politist de frontiera, demis din functie dupa ce a fost condamnat definitiv pt ucidere din culpa, in urma unui accident rutier.Oameni buni , in ce fel de tara traim ? cum naiba poate fi asta mare patron dupa o condamnare definitiva ??? Mi se pare o gluma , dar proasta rau …cred ca singura solutie este sa …emigram in Congo ..macar asa nu am mai avea mari pretentii .Vai de noi.

  2. An mana cui nu trebuie, masina a devenit azi flagelul secolului 21, o lume necontrolata suficient an care vinovati si nevinovati asi gasesc sfarsitul an accidente rutiere groaznice, oameni buni,indiferent ce vom face, acest flagel nu mai poate fi oprit…numai daca se termina rezervele mondiale de petrol.

    • fraiere,tu ai permis?ai dat multi bani mita ca sa il obtii?esti un mare idiot…..

  3. Da mare pacat pt cei decedati.Si soferul are si el vina lui dar si el se chinuia sa faca un ban pt familia lui.Si eu sant sofer si pe firmele de spedition nu le controleaza nimeni.Poate si ei sant oarecum vinovati de atatea accidente.Iti da 14ore la o cursa de 1300km.Daca spui k esti obosit si nu poti sa te duci patronii spun ca de maine sa-ti ,,cauti de lucru ca sant 100 la poarta” Doar un sofer stie ce grea este aceasta meserie.Asa ca nu trebuie sa condamnam doar pe soferul TIR-ului ci si pe altii. Macar sa se faca ceva nu doar sa comentam aiurea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger